Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Μετατίθεται και ο τρίτος ανακριτής που ερευνά την εμπλοκή Μαρινάκη στο “Noor 1”

Ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της τυχόν εμπλοκής του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση χρηματοδότησης για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”, μετατίθεται με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου ενέκρινε τη μετάθεση του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Πετρόπουλος χειριζόταν τη δικογραφία σε βάρος του Β. Μαρινάκη και συνεργατών του, εναντίον των οποίων είχε ασκήσει ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος το Μάρτιο του 2018 η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα, για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Είναι ο τρίτος κατά σειρά ανακριτής που έχει χρεωθεί την υπόθεση που αφορά τον επιχειρηματία Β. Μαρινάκη, αλλά τελικά δεν θα τη διεκπεραιώσει.
Αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει η Ανακρίτρια Διαφθοράς Ευαγγελία Αλεξακίδου, η οποία μετατέθηκε από τον Πειραιά στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2018.
Στη συνέχεια την υπόθεση ανέλαβε η ανακρίτρια Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, η οποία παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Ο κ. Πετρόπουλος ορίστηκε τον Οκτώβριο του 2019, αλλά τον περασμένο Ιούνιο είχε υποβάλει αίτημα να μετατεθεί στα δικαστήρια της Χαλκίδας.

Τότε ο Άρειος Πάγος είχε απορρίψει το αίτημα του, καθώς δεν είχε συμπληρώσει τη θητεία του ως Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά.

Όμως τώρα, πέντε μήνες μετά, έκανε δεκτό το αίτημα, λίγα 24ωρα πριν μπει “λουκέτο” από την κυβέρνηση στα δικαστήρια όλης της χώρας για ένα μήνα.

Είναι άγνωστο πότε θα οριστεί ο νέος ανακριτής που θα χειριστεί την πολύκροτη δικογραφία που “λιμνάζει” εδώ και 2,5 χρόνια στο ανακριτικό γραφείο Διαφθοράς Πειραιά…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ