Σάββατο 19/6/2021

Βόρεια Ελλάδα: Γιατροί ξέχασαν μια σπάτουλα 24 εκατοστών στην κοιλιά γυναίκας! Τώρα δεν θα ξεχάσουν να το…πληρώσουν ακριβά

Μια μεταλλική σπάτουλα, μήκους 23,7 εκατοστών και πλάτους 8,4 εκατοστών άφησαν για ενθύμιο στην κοιλιά μιας γυναίκας οι χειρουργοί σε νοσοκομείο της Βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα, για την αφαίρεση της σπάτουλας, χρειάστηκε να γίνει νέα χειρουργική επέμβαση 17 μέρες μετά, όταν στο νοσοκομείο αναζητούσαν το χειρουργικό εργαλείο και δεν το έβρισκαν, ενώ και η ασθενής δεν ανάρρωνε.

Η υπόθεση απασχόλησε την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς η ασθενής και οι συγγενείς της διεκδίκησαν και κέρδισαν αποζημίωση 64.516 ευρώ, ποσό που οι υπεύθυνοι γιατροί καλούνται να καταβάλουν στο νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβαση, καθώς από το νοσοκομείο ζητήθηκε δικαστικά η καταβολή της αποζημίωσης.

Οι δικαστές χρησιμοποιούν στην απόφαση τους για όλη την ιατρική ομάδα που συμμετείχε στην επίμαχη επέμβαση απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και  εκφράσεις, όπως ότι εξετράπησαν από τους κανόνες του μέσου ανθρώπου, ότι επέδειξαν πρωτοφανή απροσεξία και έλλειψη στοιχειώδους επιμέλειας και πολλά ακόμη άλλα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ