«Όχι» στην αποφυλάκιση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου της Folli Follie από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητούσε την αντικατάσταση της κράτησης του με περιοριστικούς όρους

Must Read

Αρνητική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών στο αίτημα αποφυλάκισης με περιοριστικούς όρους, του γιου τού ιδρυτή της Folli Follie, Τζώρτζη Κουτσολιούτσου (κρατούμενου στις φυλακές Τρικάλων) για την υπόθεση των (επί σειρά ετών) ανακριβών οικονομικών στοιχείων του Ομίλου.

Το Συμβούλιο συμφώνησε με την εισήγηση της εισαγγελέα Κατερίνας Τσιρώνη που έκρινε πως πρέπει να απορριφθεί το αίτημα του κ. Κουτσολιούτσου.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος προσέφυγε στο Δικαστικό Συμβούλιο τρεις βδομάδες μετά την προφυλάκισή του, με κύρια αιτιολογία πως είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων αν παραμείνει ελεύθερος. Την ίδια ημέρα κρίθηκε προφυλακιστέος και ο πατέρας του, Δημήτρης Κουτσολιούτσος.

Στην αίτησή του ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος ζητούσε την αντικατάσταση της κράτησης του με περιοριστικούς όρους, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, πως επειδή τελούν υπό δέσμευση όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί του και δεν βρίσκεται στη διοίκηση της εταιρίας, που πλέον έχει διορισμένη διοίκηση, δεν προκύπτει καμία δυνατότητα για διάπραξη νέων αδικημάτων.

Οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος βαρύνονται με πέντε κακουργήματα (για το διάστημα από το 2000 έως το πρώτο τρίμηνο του 2018) που αφορούν απάτη εις βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων, χειραγώγηση αγοράς, πλαστογραφία και εγκληματική οργάνωση την οποία, κατά το κατηγορητήριο, δημιούργησαν οι ίδιοι, προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους για αυξημένη κερδοφορία μέσω παραποιημένων στοιχείων, πλασματικών τραπεζικών statement και κυκλωτικών κινήσεων κεφαλαίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This