Με παρέμβαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου «παγώνει» η μετάθεση του Ανακριτή του «Noor 1»

Must Read

«Παγώνει» με απόφαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου η μετάθεση του Ανακριτή Ιωάννη Πετρόπουλου που ερευνά την εμπλοκή Μαρινάκη στο «Noor 1», μία εβδομάδα μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου να τον μετακινήσει από τον Πειραιά στην Αθήνα.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά ανακριτή που απομακρύνεται από τη δικογραφία που αφορά τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργάτες του ως προς την χρηματοδότηση του καταδικασθέντα για τη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», Ευθύμιου Γιαννουσάκη.

Ο γνωστός εφοπλιστής, καναλάρχης και ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού διώκεται σε βαθμό κακουργήματος από τον Μάρτιο του 2018 για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το newsbreak.gr, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μετάθεση του κ. Πετρόπουλου, αφαιρώντας του τη δικογραφία αν και είχε ξεκινήσει ανακριτικές πράξεις που έκανε για την πολύκροτη δικογραφία που αφορά τον κ. Μαρινάκη.

Τελικά ο ανακριτής θα παραμείνει στη θέση του, με παρέμβαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ηγεσία του Αρείου Πάγου αποφάσισε να «παγώσει» τη μετάθεση του κ. Πετρόπουλου μέχρι να ολοκληρώσει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για τη μετάθεση του προέδρου Πρωτοδικών, θα σταλεί προς δημοσίευση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν περατωθεί η δικογραφία που αφορά τον κ. Μαρινάκη και τους συνεργάτες του.

Υπενθυμίζεται πως εδώ και 2,5 χρόνια έχουν αλλάξει ακόμα δύο Ανακριτές Διαφθοράς Πειραιά.

Η πρόεδρος Πρωτοδικών Ευαγγελία Αλεξακίδου μετατέθηκε, επίσης, από τον Πειραιά στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του 2018, μόλις πέντε μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της…

Η επόμενη Ανακρίτρια Διαφθοράς Πειραιά, Καλλιόπη Μάντακα, παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα και μετανάστευσε στις ΗΠΑ.

Ο τρίτος ανακριτής Ιωάννης Πετρόπουλος ανέλαβε την υπόθεση τον Οκτώβριο του 2019, αλλά ξεκίνησε ανακριτικές πράξεις ένα χρόνο μετά, το Σεπτέμβριο του 2020 καθώς έπρεπε να διεκπεραιώσει πρώτα άλλες υποθέσεις που κινδύνευαν να παραγραφούν.

Μετά την παρέμβαση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου ο κ. Πετρόπουλος θα παραμείνει Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά και θα μετατεθεί όταν ολοκληρώσει την έρευνα του για την τυχόν εμπλοκή του επιχειρηματία Β. Μαρινάκη και συνεργατών του στην χρηματοδότηση μεταφοράς του φορτίου της ηρωίνης με το «Noor 1» μέσω εμβασμάτων στον λογαριασμό του βασικού καταδικασθέντα Ευθύμιου Γιαννουσάκη, από τη βίλα της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη διακινήθηκε πάνω από ένας τόνος του «λευκού θανάτου»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This