Ο Κώστας Πάσσαρης ζητά από τον Άρειο Πάγο να του αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Must Read

Σχεδόν 19 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Κώστας Πάσσαρης καταδικάστηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη σε τέσσερις φορές ισόβια και 49 χρόνια πρόσκαιρης κάθειρξης για τέσσερις ανθρωποκτονίες από πρόθεση, επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά συρροήν, τρεις ληστείες και μια σειρά από άλλα αδικήματα.

Ο Πάσσαρης που κρατείται στις φυλακές της Κραϊόβα στη Ρουμανία, ζητά από τον Αρειο Πάγο τα ελαφρυντικά που δεν του αναγνώρισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καθώς όπως ισχυρίζεται είχε ζητήσει επανειλημμένα από τα ελληνικά δικαστήρια να μεταχθεί στη χώρα μας προκειμένου να είναι παρών στη δίκη του, κάτι το οποίο του απαγορεύθηκε από τις Ρουμανικές αρχές καθώς δεν απαντήθηκε ποτέ με ικανοποιητική ακρίβεια από τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας το ερώτημα για το ακριβές διάστημα παραμονής του  στη χώρα μας

Η συζήτηση της προσφυγής του αναβλήθηκε για τις αρχές του Δεκεμβρίου.

Ο διαβόητος κακοποιός λίγους μήνες μετά την καταδίκη του ζητά από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, μέσω του συνηγόρου του Ανδρέα Ταγαράκη, να αναιρεθεί η σε βάρος του καταδικαστική απόφαση ως προς τα ελαφρυντικά. Ο Κώστας Πάσσαρης ενώ είχε ομολογήσει σχεδόν για όλα του τα εγκλήματα, οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό. Τώρα προβάλλοντας την μεταμέλεια και το επιχείρημα ότι δεν του επιτράπηκε να παραστεί αυτοπροσώπως στη δίκη του, προσπαθεί να να σπάσει τις βαρύτατες ποινές που του επέβαλε το δικαστήριο.

Αν γίνει δεκτό το αίτημά του από το Ποινικό Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, τότε η υπόθεση θα επιστρέψει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου αν θα χορηγήσει ή όχι ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο.

Αυτό το γεγονός δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο για τους συγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν από τα χέρια του Κώστα Πάσσαρη οι οποίοι περίμεναν για περισσότερο από 18 χρόνια τη δικαίωση. Αντιθέτως μόνο πόνο θα νιώσουν με τις εφιαλτικές εικόνες να προβάλλουν και πάλι μπροστά τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This