Νέα τροπή στην υπόθεση “Noor 1” – Προς αναίρεση η πολύκροτη δικαστική απόφαση

Must Read

Το δρόμο της αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο παίρνει η δικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά με την οποία απηλλάγησαν τρεις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων και ο πρώην συνεργάτης της εταιρείας Capital του Βαγγέλη Μαρινάκη Αιμίλιος Κοτσώνης και “έσπασαν” τα ισόβια για πέντε καταδικασθέντες στην υπόθεση μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο “Noor 1”.

Χθες, Πέμπτη, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Βασιλική Τσιρώνη ζήτησε από τη διοίκηση του Εφετείου να της διαβιβαστεί η δικαστική απόφαση μόλις καθαρογραφεί για δικές της ενέργειες.

Το έγγραφο εστάλη προς την πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως του Εφετείου Πειραιά Αγγελική Κόφφα η οποία εντελώς συμπτωματικά ήταν αναπληρωματική πρόεδρος του δικαστηρίου που απήλλαξε τρεις κατηγορούμενους και “έσπασε” τα ισόβια που είχαν επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο σε πέντε καταδικασθέντες.

Μετά την καθαρογραφή της δικαστικής απόφασης, θα προσκομισθεί στην Εισαγγελέα η οποία αναμένεται να τη διαβιβάσει στον Άρειο Πάγο προκειμένου να κρίνει το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο, αν πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση τόσο στην ουσία της όσο και ως προς την χορήγηση ελαφρυντικών.

Υπενθυμίζεται πως το δικαστήριο είχε απαλλάξει τρεις κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα για απλή συνέργεια στη μεταφορά των 2,1 τόνων του “λευκού θανάτου” με το ναρκόπλοιο.

Ανάμεσα σε αυτούς ο πρώην συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στον Ολυμπιακό αλλά με την εταιρεία του Capital στο Ντουμπάι, Αιμίλιος Κοτσώνης, ο οποίος απηλλάγη λόγω “ελαχιστοτάτων αμφιβολιών”, όπως είχε επισημάνει απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Κουφούδη.

Επίσης, ένας ακόμα κατηγορούμενος, ο υποναυλωτής του “Noor 1” Βασίλειος Κουρούβανης αθωώθηκε κατά πλειοψηφία 4-1, καθώς ο Εφέτης Νίκος Κουτρούμπας είχε κρίνει πως πρέπει να καταδικαστεί.

Η Εισαγγελέας της Έδρας Βασιλική Βλάχου είχε προτείνει την καταδίκη τους μαζί με τους υπόλοιπους καταδικασθέντες.

Μάλιστα είχε υποστηρίξει πως ο Αιμ. Κοτσώνης είχε κεντρικό ρόλο στη μεταφορά των ναρκωτικών με το “Noor 1”.

Εκτός από την ουσία της υπόθεσης, ο Άρειος Πάγος αναμένεται να διερευνήσει αν τίθεται λόγος αναίρεσης της απόφασης σχετικά με το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη που χορηγήθηκε στους εννέα καταδικασθέντες.

Λόγω αυτού του ελαφρυντικού “έσπασαν” τα ισόβια που είχαν επιβληθεί σε πέντε κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Πρόκειται για τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη, από το σπίτι της πρώην συζύγου του οποίου στη Φιλοθέη πέρασε ένας τόνος του φορτίου της ηρωίνης, τον Γεώργιο Μπουρδούβαλη ως ουσιαστικά ναυλωτή του “Noor 1” στο ταξίδι από τον κόλπο του Ομάν μέχρι την Ελευσίνα και τους τρεις Τούρκους που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω με τμήμα του φορτίου του “λευκού θανάτου” σε αποθήκη στο Κορωπί.

Μετά το “σπάσιμο” των ισοβίων οι εννέα καταδικασθέντες αποφυλακίζονται εντός των επόμενων μηνών, με πρώτο τον Ευθύμιο Γιαννουσάκη ο οποίος αναμένεται να αναπνεύσει και πάλι τον αέρα της ελευθερίας μέσα στο Δεκέμβριο, καθώς έχει συμπληρώσει 6,5 έτη στην φυλακή και με τον ευνοϊκό συνυπολογισμό των ημερομισθίων εργασίας στο σωφρονιστικό κατάστημα, συμπληρώνει τα 3/5 της συνολικής ποινής των 18 ετών και μπορεί να αποφυλακιστεί με τη διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This