Τρίτη 15/6/2021

Ισόβια κάθειρξη στην 45χρονη «ψαλιδοχέρα» της Κρήτης!

Η εισαγγελέας απέρριψε τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης περί αυτοτραυματισμού του θύματος

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε στην 45χρονη κατηγορούμενη για τη δολοφονία του 56χρονου Γάλλου συντρόφου της, σε ξενοδοχείο στον Τσούτσουρα.

Ειδικότερα, η «ψαλιδοχέρα» της Κρήτης κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου και, μάλιστα, όπως αναφέρει το CretaLive.gr, δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Η έφεσή της δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και 45χρονη θα επιστρέψει στη φυλακή.

Νωρίτερα στην αγόρευση της, η εισαγγελέας έδρας είχε προτείνει την ενοχή της σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε πάλη ανάμεσα στο θύμα και στην κατηγορούμενη, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα το αρνείται. Αναφέρθηκε, επίσης, στο πόρισμα του ιατροδικαστή, σύμφωνα με το οποίο  ο 56χρονος δεν θα μπορούσε να είχε αυτοτραυματιστεί σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, ενώ τα τραύματα ήταν διάσπαρτα.

Κατά την εισαγγελική λειτουργό, η 45χρονη επικαλείται την εκδοχή του αυτοτραυματισμού, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι ο 56χρονος στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

Όσον, αφορά, εξάλλου, την ανάλυση DNA και το γεγονός ότι δεν ανιχνεύτηκε δικό της γενετικό υλικό στις λαβές του ψαλιδιού, αλλά μικτό γενετικό υλικό του θύματος και 2ου ατόμου, ανέφερε ότι πιθανότατα υπερίσχυσε αυτό του 56χρονου λόγω της μεγάλης ποσότητας αίματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ