Θρίλερ στην δίκη των υποβρυχίων!

Must Read

Δικάζονται οι κατηγορούμενοι για τις μίζες των υποβρυχίων
Η Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε αναβολή λόγω του κορονοϊού, αλλά οι δικαστές αποφάσισαν να γίνει γιατί παραγράφεται σύντομα!

Ξεκίνησε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση των υποβρυχίων και την “αμαρτωλή” σύμβαση που είχε υπογραφεί επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.
Κατηγορούμενοι είναι 17 πρώην γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπεύθυνοι στη Διεύθυνση Εξοπλισμών, επιχειρηματίες, τραπεζίτες και στρατιωτικοί οι οποίοι είχαν κριθεί ένοχοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, κατά περίπτωση για τα αδικήματα της παθητικής και ενεργητικής δωροδοκίας αλλά και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην πρόεδρος των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήριος Εμμανουήλ ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 20 έτη κάθειρξη, ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός σε 15 έτη κάθειρξη, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος ο οποίος είχε στοχοποιηθεί από γερμανικά δημοσιεύματα και καταδικάστηκε σε 14 έτη κάθειρξη, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας σε 10 χρόνια κάθειρξη και ο αντιπρόσωπος εξοπλιστικών Παναγιώτης Ευσταθίου σε 9 χρόνια.
Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι, καθώς είχε δοθεί ανασταλτικό στην εκτέλεση των ποινών μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, επιβάλλοντας τους κατά περίπτωση τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα κατοικίας τους, της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και επιβολής εγγύησης που έφτασε στο ποσό- “μαμούθ” των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Σωτ. Εμμανουήλ.
Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε κάθειρξη 19 ετών.
Η υπόθεση έχει χρόνο παραγραφής πριν το 2022 και ως εκ τούτου περιλαμβάνεται στις δίκες που μπορούν να εκδικαστούν εν μέσω των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των δικαστηρίων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Όμως οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ζήτησαν αναβολή ή διακοπή εκδίκασης της υπόθεσης μετά την πανδημία του κορονοϊού προκειμένου να υπερασπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες τους.
Η Εισαγγελέας της Έδρας Δέσποινα Σιδηροπούλου τάχθηκε υπέρ του αιτήματος των συνηγόρων υπεράσπισης για αναβολή της δίκης, παρά το σύντομο χρόνο παραγραφής της υπόθεσης πριν το 2022 και το γεγονός ότι σε πρώτο βαθμό είχε διαρκέσει τρία χρόνια.
Όμως οι δικαστές είχαν άλλη άποψη, κρίνοντας πως η δίκη πρέπει να συνεχιστεί, λαμβάνοντας τα προβλεπόμενα μέτρα των αποστάσεων στην κατάλληλη δικαστική αίθουσα.
Πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών είναι η Ελένη Μπέρτσια, ενώ μέλη του δικαστηρίου οι Εφέτες Θεοφανώ Κουτσουμπέλα, Δημήτριος Ορφανίδης, Ευαγγελία Γίτση και Βαϊα Ζαρχανή.
Μετά την απόρριψη του αιτήματος αναβολής, η δίκη διακόπηκε για τις 20 Ιανουαρίου σε άλλη αίθουσα, εξασφαλίζοντας τις υγειονομικές συνθήκες για τους παράγοντες της δίκης και τους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This