Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Υπόθεση Novartis: Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Βενιζέλου

Ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή, ο πρώην υπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο πλαίσιο της διερεύνησης των ευθυνών του πρώην αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε σχέση με χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

Ο κ. Βενιζέλος είχε ξεκινήσει την κατάθεση του στις 6 Νοεμβρίου. Ήταν ένας από τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν υποβάλει μήνυση σε βάρος του προστατευόμενου μάρτυρα «Μάξιμου Σαράφη» και κατά παντός υπευθύνου, λόγω της εμπλοκής τους στη δικογραφία.
Όμως η κατάθεση διακόπηκε, καθώς προέκυψε θέμα ως προς το κατά πόσο είχε την ευχέρεια η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου να υποβάλλει ερωτήσεις προς τους μάρτυρες και τους κατηγορούμενους.
Η ανάκριση διακόπηκε και τελικά τη διαφορά έλυσε το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.
Με βούλευμά τους οι δικαστές έκριναν ότι η εισαγγελική λειτουργός μπορεί να παρίσταται κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, χωρίς όμως να έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων. Σήμερα πάντως η κ. Θεοδώρου δεν παρέστη, λόγω ασθενείας της.
Η κατάθεση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά διήρκησε τρεις ώρες.

Επόμενος μάρτυρας στην υπόθεση είναι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στην πολύκροτη υπόθεση μιζών της Novartis προς πολιτικά πρόσωπα και γιατρούς. Κατάθεση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι εκτός του ότι είναι κατηγορούμενος, εξέδωσε και ένα βιβλίο στο οποίο γράφει πολλά και ενδιαφέροντα. Κάποιοι μάλιστα που τα διάβασαν, ήδη τραβάνε τα μαλλιά τους. Και δεν εννοούμε από την πλευρά Παπαγγελόπουλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ