Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Πόσες υποθέσεις εκκρεμούν στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς

Ένα «ρητορικό» ερώτημα με πολλές προεκτάσεις έχει τεθεί εδώ και καιρό (στον απόηχο της υπόθεσης Novartis) εντός της Δικαιοσύνης. Η αποστροφή δηλαδή του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Γιάννη Αγγελή περί υποθέσεων που αρχειοθετήθηκαν ή παραμένουν σε εκκρεμότητα εδώ και πολλά χρόνια στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και κινεί πλέον το ενδιαφέρον πολλών δικαστικών παραγόντων, δεδομένου πως έχουν μείνει επί της ουσίας αναπάντητες.

Οι (τυχόν) καθυστερήσεις αυτές δεν αφορούν μόνον τη νυν ηγεσία της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, αλλά κατά τις ίδιες πηγές ξεκινούν και από παλαιότερα (κάποιες εξ αυτών).

Τι είχε πει 

Ο κ. Αγγελής , στις αναφορές του , άφηνε αιχμές και για άλλα σοβαρά ζητήματα στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς. Θέλοντας να αιτιολογήσει το γεγονός πως πήγε δυο φορές και αντέγραψε σε στικάκι τις κινήσεις των δικογραφιών στο τμήμα της κας Τουλουπάκη, (στο οποίο τότε ήταν επόπτης εισαγγελέας), έκανε μια καταγγελία εξαιρετικά σοβαρή για αρχειοθετήσεις πολλών υποθέσεων , για τις οποίες υπονοεί πως πρέπει να ερευνηθούν:

«Είναι λοιπόν πλέον ή βέβαιον ότι, τις σελίδες αυτές (11 έως και 14)  της αναφοράς μου θέλουν να ακυρώσουν, όσοι  προσπαθούν να θεμελιώσουν δήθεν ποινική ευθύνη μου από την «παράνομη αντιγραφή του Αρχείου της κας Τουλουπάκη. Όσον για τον φόβο που πιθανόν να διακατέχει κάποιους, υποψιαζόμενοι ότι, ενδεχομένως να ερεύνησα και υποθέσεις που έχουν τεθεί στο Αρχείο και την αιτιολογία αυτών, ουδέν αναφέρω προς το παρόν, πέρα του ότι, όπως προφορικώς ενημέρωσα την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλό είναι να επανεξεταστεί η αιτιολογία, όσων υποθέσεων τέθηκαν στο Αρχείο», αναφέρει ο κ.Αγγελής.

Καθυστερήσεις

Επίσης γίνονταν αναφορές και για εκκρεμείς υποθέσεις πολλών ετών. Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι γιατί ο προκάτοχος του κ. Αγγελή, Δημ. Παπαγεωργίου  όσο και ο διάδοχός του Παν. Μπρακουμάτσος , δεν εντόπισαν τέτοια φαινόμενα; Μήπως όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο μιας «αντιπαλότητας» που αναπτύχθηκε μεταξύ Αγγελή και Τουλουπάκη και περιγράφονται «καθ΄ υπερβολήν» ή πράγματι υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες;

Πληροφορίες του dikastiko.gr πάντως αναφέρουν πως ο νυν επόπτης της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Παν. Μπαρακουμάτσος θα έχει την ευκαιρία να το εξακριβώσει, καθώς του υποβλήθηκε μια αναφορά που περιγράφει αναλυτικά αυτές τις υποθέσεις. Προφανώς λοιπόν θα έχουμε σύντομα για απάντηση…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ