Απαλλαγή Μαρινάκη λόγω παραγραφής πρότεινε ο Εισαγγελέας για τη συμμορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Must Read

Την αθώωση του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, στελεχών της ΕΠΟ, διαιτητών και ποδοσφαιρικών παραγόντων λόγω παραγραφής των αδικημάτων της χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων και της συμμορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρότεινε σήμερα ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Λακαφώσης στη δίκη για τα στημένα ματς στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στην αγόρευση του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων για το πλημμέλημα της συμμορίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων, μετατρέποντας το σε …πλημμέλημα.

Από τους συνολικά 28 κατηγορούμενους ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε την ενοχή μόνο ενός διαιτητή, του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου για το ματς κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός, του πρώην προέδρου της Βέροιας Γιώργο Αρβανιτίδη, του τότε γενικού αρχηγού της ομάδας Γιώργου Λαναρή και των ποδοσφαιριστών της ομάδας Κώστα Μπάρμπα και Χαράλαμπου Παυλίδη για στήσιμο του ματς με τον Ολυμπιακό.

Ξεκινώντας την αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός επεσήμανε πως αυτά τα νοσηρά φαινόμενα “δεν είναι πρωτοφανή γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προϋπήρξαν, υπήρξαν και υπάρχουν”, τονίζοντας τη “συσσώρευση δύναμης και αποδυνάμωση μικρών ποδοσφαιρικών σωματείων”.

Απαλλαγή λόγω παραγραφής για τη συμμορία

Ως προς τη συμμορία που φέρεται να συστάθηκε από τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκη και επτά συγκατηγορούμενοι του, προσδιόρισε τον χρόνο τέλεσης του πλημμελήματος της συμμορίας μέχρι το 2013, καθώς τότε ολοκληρώθηκε η εμπλοκή τους και ως εκ τούτου πρότεινε την απαλλαγή τους λόγω παραγραφής.

Συγκεκριμένα, πρότεινε την απαλλαγή των για το αδίκημα της συμμορία των Βαγγέλη Μαρινάκης, Γιώργου Σαρρή πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Θεόδωρου Κουρίδη πρώην νομικού συμβούλου της ΕΠΟ, Αρης Σταθόπουλου πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ,  Γιάννη Παπακωνσταντίνου, πρώην αναπλ.προέδρου της ΕΠΟ, Νίκου Προύντζου πρώην μέλος Δ.Σ. ΕΠΟ, Γιώργου Δούρου και Θανάση Μπριάκου πρώην αρχιδιαιτητών.

Επίσης, ο εισαγγελέας πρότεινε την απαλλαγή του Β. Μαρινάκη και συγκατηγορούμενων τους για την κατηγορία της χειραγώγησης αγώνων των πλέι οφ, λόγω παραγραφής. Για τις υπόλοιπες πράξεις τον απήλλαξε. Τόνισε πως η αθέμιτη παρέμβαση είναι πλημμέλημα και το αδίκημα έχει παραγραφεί πριν την επίδοση του παραπεμπτικού βουλεύματος από τον Ιούνιο του 2017.

Ενοχή για το στήσιμο του αγώνα Ολυμπιακός-Βέροια

Ο Εισαγγελέας της Έδρας πρότεινε στην αγόρευση του την καταδίκη του πρώην προέδρου της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, του τότε γενικού αρχηγού Γιώργου Λαναρή και των τότε ποδοσφαιριστών της ομάδας Κώστα Μπάρμπα και Χαράλαμπου Παυλίδη για στήσιμο του ματς με τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα ηττήθηκε με σκορ 3-0, ενώ στο ημίχρονο ήταν 0-0. Τότε όπως κατήγγειλε ο τότε προπονητής της Βέροιας Γ. Καλαϊτζίδης κατήγγειλε πως ο Λαναρής πήγε στα αποδυτήρια και ζήτησε από τον ίδιο και παίκτες να χάσουν με 3-0.

Την ίδια καταγγελία έκανε και ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γεωργέας ο οποίος ζήτησε και αντικαταστάθηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο αγώνας έληξε 3-0 υπέρ του Ολυμπιακού.

Ο εισαγγελέας Χαρ. Λακαφώσης ανέφερε σχετικά στην αγόρευση του:

“Ήταν απαίτηση του Αρβανιτίδη προφανώς για στοιχηματικούς λόγους

Είναι προφανές ότι έγινε.

Το είπε ένας κατηγορούμενος, ο Καλιγέρης. Έπαιζε μπάλα. Κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ είχε αντικαταστήσει ο ίδιος τον Γεωργέα, του είπε συμπαίκτης του ότι πρέπει να χάσουμε 3-0. Του είπε ότι δεν συμμετέχει σε τέτοιες αθλιότητες και συνέχισε να παίζει για το καλό της ομάδας. Κάποιοι άλλοι δεν έτρεχαν.

Η επιβεβαίωση Καλαϊτζίδη και Γεωργέα από κατηγορούμενο κατ’ εντολή Αρβανιτίδη. Αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα και δυστυχώς για τους κατηγορούμενους αυτή η πράξη έχει ονοματεπώνυμο”.

Πάντως, για την πράξη αυτή πρότεινε την απαλλαγή του Β. Μαρινάκη, καθώς δεν προέκυψε η συμμετοχή του στο στήσιμο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Καταδίκη διαιτητή για τον αγώνα Παναχαϊκή-Ολυμπιακός

Από τους συνολικά έξι κατηγορούμενους διαιτητές πρότεινε την ενοχή μόνο ενός, του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου για αγώνα κυπέλλου της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό.

Αναφερόμενος στο ρόλο του διαιτητή, είπε:

“Στο 36ο λεπτό απέβαλε ποδοσφαιριστή της Παναχαϊκής περιέργως με ανύπαρκτο φάουλ, ήταν προφανές.

Αδιάψευστος μάρτυρας το βιντεοληπτικό υλικό.

Παρ’ ότι συνέχισε να παίζει με 10 παίκτες, δεν καταλόγισε πέναλτι. Ήταν ασυγκίνητος με

τρόπο προκλητικό.

Με τον τρόπο αυτό ο Δημητροπουλος αλλοίωσε εσκεμμένα το αποτέλεσμα του αγώνα.

Αυτό που βλέπει κανείς στο βίντεο ότι ο διαιτητής Δημητρόπουλος ενήργησε με σκοπιμότητα.

Δεν υπάρχει μάρτυρας ή συνομιλία να τον εμπλέκει σε τέτοια κατηγορία.

Αδιάψευστος μάρτυρας είναι αυτό που κάνει. Η λογική σε συνδυασμό με το κίνητρο που είχε”.

Ο κ. Λακαφώσης αναφέρθηκε αναλυτικά και σε άλλους ποδοσφαιρικούς αγώνες που ήταν ύποπτοι για στήσιμο, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Όμως όπως ανέλυσε, από τις εκθέσεις των παρατηρητών των αγώνων δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος των διαιτητών.

Για τους λόγους αυτούς προτείνει την απαλλαγή των διαιτητών Κώστα Ιωαννίδη, Γιάννη Κάμπαξη, Απόστολου Αμπάρκιολη, Θανάση Γιάχου και Ηλία Σπάθα, αλλά και των ποδοσφαιριστών της Βέροιας Δημήτρη Αμαραντίδη, Ηλία Ιωάννου, Αλέξανδρου Καλογέρη, Δημήτρη Μάνου, Γιώργου Σκαθαρούδη και Πέρεζ Μορένο αλλά και του πρώην ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Λεβαδειακός Γιάννη Κομπότη.

Απαλλαγή για τον αγώνα Ολυμπιακός-Ατρόμητος

Εκτός από την απαλλαγή των οκτώ κατηγορουμένων για το πλημμέλημα της συμμορίας λόγω παραγραφής, ο Εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή του προέδρου του Ατρόμητου Γιώργου Σπανού, του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου και του προπονητή της ομάδας Ρικάρντο Σα Πίντο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Τάκη Φύσσα, ο προπονητής του Ατρόμητου δεν έβαλε στον αγώνα τέσσερις ποδοσφαιριστές. Όμως από την ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως οι δύο από τους τέσσερις έπαιξαν στον επίμαχο αγώνα, ενώ οι δύο δεν έπαιξαν γιατί ο ένας ήταν άρρωστος και ο άλλος δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Δεκεμβρίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This