Σάββατο 19/6/2021

Υπόθεση Novartis: Τρίωρη κατάθεση του Δ. Αβραμόπουλου – Εκκρεμεί η σε βάρος του έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς

Η Ελένη Τουλουπάκη που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, «καρατομήθηκε» ουσιαστικά με πολιτική απόφαση πριν προλάβει να ολοκληρώσει την έρευνα της

Στην αρεοπαγίτη ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που διερευνά τις τυχόν ευθύνες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε σήμερα ο πρώην κοινοτικός Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, εναντίον του οποίου εκκρεμεί έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο κατά την περίοδο που ήταν Υπουργός Υγείας.

Πρόκειται για τον τέταρτο κατά σειρά μάρτυρα που καταθέτει μετά την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου με απόφαση της Βουλής. Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά και πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος διώκεται για το αδίκημα του χρηματισμού.

Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και οι προαναφερόμενοι πολιτικοί περιλαμβάνονταν στα δέκα πολιτικά πρόσωπα που είχαν μπει στο… μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Διαφθοράς, στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου χρηματισμών πολιτικών και γιατρών από την φαρμακοβιομηχανία Novartis, με βάση τις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων.

Ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει ως ψευδομάρτυρες τους προστατευόμενους μάρτυρες και είχε υποβάλει μηνύσεις εναντίον τους, ζητώντας «να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης».

Ας σημειωθεί πως η σε βάρος του κ. Αβραμόπουλου έρευνα είναι σε εξέλιξη και δεν έχει αρχειοθετηθεί, όπως για άλλα πολιτικά πρόσωπα, καθώς εκκρεμούν απαντήσεις από δικαστικές συνδρομές που έχει ζητήσει η Εισαγγελία Διαφθοράς από τις αρχές κρατών του εξωτερικού.

Ας σημειωθεί πως η εισαγγελική λειτουργός Ελένη Τουλουπάκη που διενεργεί την έρευνα για το σκάνδαλο Novartis, «καρατομήθηκε» ουσιαστικά με πολιτική απόφαση πριν προλάβει να ολοκληρώσει την έρευνα της, μέσω της συγχώνευσης της Εισαγγελίας Διαφθοράς με την Οικονομική Εισαγγελία και την επιλογή άλλου εισαγγελικού λειτουργού στη θέση της…

Εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο μετά την τρίωρη κατάθεση του, ο Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε:

«Η σκευωρία κατέρρευσε. Τώρα έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη. Εκείνο που απομένει είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί. Και βεβαίως να βγουν οι κουκούλες από τους ψευδομάρτυρες. Ήρθε η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη. Έχω πει χαρακτηριστικά ότι η εκδίκηση δεν είναι Δικαιοσύνη. Η τιμωρία όμως είναι και τούτο γιατί. Για να μην ξανασυμβεί στην Ελλάδα, στην ελληνική δημοκρατία αυτό το κακό. Η Ελλάδα έχει μια Δικαιοσύνη που λειτουργεί, είναι μια δημοκρατία που λειτουργεί πλήρως. Κι εδώ ακριβώς είναι που πρέπει να προστατεύονται οι πάντες. Πρώτα απ’ όλα οι πολίτες αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί. Η σκευωρία αυτή πρέπει να είναι η πρώτη και η τελευταία στην ελληνική ιστορία».

Μετά τον κ. Αβραμόπουλο, θα καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη στην ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι μάρτυρες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ