Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Στις 8 Ιανουαρίου θα απολογηθούν οι 8 συλληφθέντες για την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Προθεσμία για να απολογηθούν στις 8 Ιανουαρίου, έλαβαν σήμερα από τον 31ο τακτικό ανακριτή Αθήνας οι νεαροί που κατηγορούνται για την επίθεση σε βάρος του πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρη Μπουραντώνη.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μία γυναίκα, κυρίως φοιτητές, που αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση, παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι είχαν εισβάλει στο γραφείο του πρύτανη στις 29 Οκτωβρίου. Τον απείλησαν πιάνοντας τον από το λαιμό, του κρέμασαν στο λαιμό ταμπέλα που ανέγραφε «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ» και προξένησαν φθορές στο γραφείο του.

Την ευθύνη για την πρωτοφανή επίθεση στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε αναλάβει η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης», ενώ οι δράστες διαπόμπευσαν το Δημήτρη Μπουραντώνη δημοσιοποιώντας στο διαδίκτυο φωτογραφία του με την ταμπέλα που του είχαν φορέσει.

Η κυβέρνηση είχε επικηρύξει τους δράστες με αμοιβή 100.000 ευρώ.

Οι εμπλεκόμενοι που ταυτοποιήθηκαν από την Αστυνομία, ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ