Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Στη Βουλή η δικογραφία της Folli Follie για τις τυχόν ευθύνες Φλαμπουράρη, Χαρίτση

Διαβιβάζεται στη Βουλή αίτημα για άρση της ασυλίας ατου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη

Αμελλητί, χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση διαβιβάζεται στη Βουλή, η δικογραφία για την υπόθεση της Folli Follie λόγω των αναφορών μέσω email που αφορούν τους πρώην υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση.

Η δικογραφία στέλνεται στη Βουλή μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, διαβιβάζεται στη Βουλή αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, αναφορά του ονόματος του οποίου, επίσης, υπάρχει στην έκθεση της Price Waterhouse για την Folli Follie που διαβιβάστηκε στην ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση.

Στο σχετικό διαβιβαστικό έγγραφο ο εισαγγελέας αναφέρει ότι η δικογραφία αποστέλλεται στη Βουλή για τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην έκθεση της αρμόδιας ανακρίτριας κατ’ άρθρον 39 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπου περιγράφονται αξιόποινες πράξεις τυχόν τελεσθείσες από Υπουργούς, Βουλευτή και φυσικά πρόσωπα.

Εκτός από τα τρία πολιτικά πρόσωπα, θα διερευνηθεί και ο ρόλος του πρώην βουλευτή Μάκη Μπαλαούρα, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται επίσης στα επίμαχα email στελέχους της Folli Follie προς το βασικό μέτοχο και εμπλεκόμενο στην υπόθεση Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

Ο κ. Μπαλαούρας έχει απωλέσει την βουλετική ιδιότητα και δεν απαιτείται άδεια από τη Βουλή. Την τυχόν εμπλοκή του θα διερευνήσει η ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία της Folli Follie για τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Η έρευνα θα γίνει για να διαπιστωθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, της δωροληψίας και της παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές αναμένεται να ανασύρουν από το αρχείο δικογραφία που αφορούσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στο πλαίσιο έρευνας που έχει διαταχθεί για το ρόλο μελών της στην υπόθεση Folli Follie.

Υπενθυμίζεται ότι οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Αλέξης Χαρίτσης και Σταύρος Αραχωβίτης κατέθεσαν πρόσφατα μηνύσεις σε βάρος του πρώην διευθυντή ασφαλείας το Ομίλου Folli Follie και κατά παντός άλλου υπευθύνου για τις αναφορές στα πρόσωπά τους μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που εστάλησαν στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ