Έρευνα του Αρείου Πάγου για τις σχέσεις δικαστή με κατηγορούμενο που έπεσε «στα μαλακά»

Για τη δολοφονική επίθεση με βιτριόλι σε βάρος του δικηγόρου Π. Σαράκη

Must Read

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διενεργείται από τον Άρειο Πάγο σχετικά με το ρόλο Προέδρου Πρωτοδικών η οποία καταγγέλλεται για αθέμιτη προσυνεννόηση της με κατηγορούμενο, όταν υπηρετούσε ως Τακτική Ανακρίτρια.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα για να ερευνηθούν καταγγελίες που αφορούν την Πρόεδρο Πρωτοδικών Μ.Α. για τυχόν τέλεση των ποινικών αδικημάτων της παράβασης καθήκοντος και αποσιώπησης λόγου εξαίρεσης από υπόθεση την οποία χειρίστηκε ως ανακρίτρια.

Η υπόθεση αφορά τις σχέσεις της ανακρίτριας με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη ο οποίος δολοφονήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στα Βριλήσσια, καθώς φέρεται να τον ευνόησε στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε με βιτριόλι ο ποινικολόγος Παύλος Σαράκης το 2007.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα από την Επιθεώρηση του Αρείου Πάγου.

Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στην εμπειρότατη αρεοπαγίτη Ιωάννα Κλάπα η οποία έχει διενεργήσει την ανάκριση για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Η υπόθεση ερευνάται μετά από αναφορά του δικηγόρου Παύλου Σαράκη η οποία περιλαμβάνει καταγεγραμμένους διαλόγους μεταξύ του Καπέ-Καπετανάκη και του Γ. Τ., ο οποίος είχε απασχολήσει τις αρχές στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Στις καταγεγραμμένες από την ΕΥΠ συνομιλίες, εμφανίζεται ο Γ.Τ. να πληροφορεί τον δολοφονημένο ποινικό ότι η εν λόγω ανακρίτρια δεν πρόκειται να τον προφυλακίσει, αλλά αντίθετα θα τον αφήσει ελεύθερο, χωρίς καταβολή εγγυοδοσίας και περιοριστικούς όρους.

Μάλιστα ο Γ.Τ. ο οποίος εμφανιζόταν ως μάρτυρας κατηγορίας, τελικά κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του Καπέ-Καπετανάκη.

Ο διάλογος που κατέγραψε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ ανάμεσα στον κατηγορούμενο Καπετανάκη με τον μάρτυρα κατηγορίας Γ.Τ. στις 30-3-2016, δείχνουν τη μεθόδευση:

ΚΑΠΕΣ-ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: Δεν μου λες ρε Γιώργο, έχεις χρόνο να πούμε κάτι για ένα θέμα δικό μου;

Γ.Τ.: Είμαι εκτός.

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: Για το θέμα… Τώρα τι να σου πω…

Γ.Τ.: Ξέρω ποιο είναι το θέμα σου…

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: Ξέρεις ποιο είναι το θέμα έτσι; Ρε φίλε δεν θέλω τίποτα από εσένα αυτό που είπες στην αρχή.

Γ.Τ.: Εγώ σε αυτά θα επιμείνω δεν αλλάζω κάτι…

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: Ναι γιατί μου είπε η… κυρία, παρόλο που υπάρχει χρόνος μακρύς, να το επιβεβαιώσεις. Δηλαδή δεν ζητάω κάτι παραπάνω. Την αλήθεια… Ξέρω εγώ τι είπες.

Γ.Τ.: Εγώ ακριβώς αυτά θα επιβεβαιώσω.

Ακολούθησε άλλη καταγεγραμμένη συνομιλία του Καπετανάκη στη σύζυγο του στις 5 Απριλίου 2016, αμέσως μετά την κατάθεση Γ.Τ., όπου προκύπτει πως ο Καπές-Καπετανάκης είχε επικοινωνία με το μάρτυρα και μάλιστα γνώριζε ως προς το ότι δεν θα προφυλακιστεί από την Ανακρίτρια…

Η δεύτερη συνομιλία

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: Ξέρεις τι άλλο μου είπε; Μου λέει δεν θα σου βάλει εγγύηση αυτή (η ανακρίτρια), θα σε αφήσει… ελεύθερο!!! Άκου τι μου είπε! Αλλά αν σου βάλει εγγύηση, πάρε να στη δώσω εγώ..

ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ: Ναι ρε είναι από αυτούς, απλά πρέπει να σε φοβάται, γιατί άμα (ακατάληπτο) τη γ@@@@ς!

ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: Του λέω όσο ύψος και να είναι η εγγύηση; Ρε πάρε με τηλέφωνο μου λέει! Δεν θα σου βάλει εγγύηση, το κατάλαβα απ’ ότι μου είπε και όντως έτσι είπε και του Α…, αλλά άμα σου βάλει εγγύηση, πάρε με τηλέφωνο, σε δύο ώρες θα έχω τα λεφτά, όσα λεφτά και εάν είναι να τα βάλεις…

Στην αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Π. Σαράκης αναφέρονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα σχετικά με τις πράξεις της Προέδρου Πρωτοδικών:

  • Ουδέποτε εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Καπέ-Καπετανάκη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην επίθεση που δέχτηκε ο δικηγόρος
  • Διενήργησε πολύχρονη ανάκριση, αλλά δεν κατέληξε πουθενά και δεν προφυλάκισε τον Καπέ-Καπετανάκη
  • Είχε ενημερώσει τον κατηγορούμενο ότι ενώ αρχικά ο Γ.Τ. είχε καταθέσει ότι την παραγγελία για τη δολοφονική επίθεση την είχε δώσει ο Καπετανάκης, στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι την έδωσε ο δολοφονημένος το 2009, Γιώργος Αναγνωστόπουλος.
  • Είχε ενημερώσει τον δικηγόρο του δολοφονηθέντος ποινικού, Γιάννη Αλετρά.
  • Κάλεσε πρώτα για απολογία τον Καπέ-Καπετανάκη, δίνοντας του προθεσμία για να απολογηθεί, ενώ στο μεσοδιάστημα κάλεσε τον μάρτυρα Τ.
  • Στις 8 Απριλίου 2016, τέσσερις ημέρες πριν απολογηθεί ο Καπετανάκης, κατέθεσε ως μάρτυρας συγκατηγορούμενος του σε άλλη υπόθεση σωματεμπορίας και εγκληματικής οργάνωσης, υποστηρίζοντας ότι το Νοέμβριο του 2007, λίγες ημέρες πριν την δολοφονική επίθεση στο δικηγόρο, είχε ραντεβού με τον Καπετανάκη, κοντά στο δικηγορικό γραφείο του Σαράκη προκειμένου να του παράσχει άλλοθι. Από την πλευρά του ο Π. Σαράκης επισημαίνει στην αναφορά του ότι η ανακρίτρια δέχτηκε αγόγγυστα τη συγκεκριμένη μαρτυρική κατάθεση την οποία επικαλέστηκε και ο Καπετανάκης στην απολογία του, χωρίς να απευθύνει στοιχειώδεις ερωτήσεις όπως από που γνώριζε τον Καπέ, ποιος ήταν ο σκοπός της συνάντησης, πως είναι δυνατόν να θυμάται με ακρίβεια ένα ραντεβού πριν από επτά χρόνια…
  • Ο κ. Σαράκης καταγγέλλει ότι η ελεγχόμενη Πρόεδρος Πρωτοδικών διερεύνησε μόνο την πράξη της απλής συνέργειας και όχι της ηθικής αυτουργίας με αποτέλεσμα ο Καπετανάκης να δικαστεί μόνο για συνέργεια και τελικά να αθωωθεί στο δικαστήριο…
  • Σε άλλο σημείο της αναφοράς του ο δικηγόρος Π. Σαράκης διερωτάται:

«Πως εμφανίστηκε ξαφνικά ο μάρτυρας ενώπιον της μεταξύ της λήψης για προθεσμία του κατηγορουμένου και της εν τέλει απολογίας του. Για ποιο λόγο δεν τον είχε καλέσει νωρίτερα, δεδομένου ότι ήταν από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας της υπόθεσης; Είναι δυνατόν μια δικαστική λειτουργός και δη ανακρίτρια που χειρίζεται μια τόσο σοβαρή κακουργηματική υπόθεση να παρέχει συμβουλές στον κατηγορούμενο “νονό” για να ενισχύσει την υπερασπιστική του τακτική;».

Το λόγο έχει πλέον η αρεοπαγίτης Ιωάννα Κλάπα που διερευνά τις τυχόν ευθύνες της Προέδρου Πρωτοδικών για τις πράξεις ή παραλείψεις της όταν ήταν Ανακρίτρια στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης με βιτριόλι σε βάρος του δικηγόρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This