Ένοχοι για τη συκοφαντική δυσφήμηση κατά του Νικολάου Πατέρα τα «Παραπολιτικά» και ο Γιάννης Κουρτάκης!

Τους καταδίκασε να καταβάλουν αποζημίωση 45.000€ και κινδυνεύουν με προσωπική κράτηση για κάθε μελλοντική παράβαση

Must Read

Έπεσε η αυλαία στον Πρωτοδικείο Αθηνών της αγωγής του Νίκου Πατέρα  κατά της εφημερίδας «Παραπολιτικά» της ιστοσελίδας www.parapolitika.gr, αλλά και προσωπικά κατά του Ιωάννη Κουρτάκη για την υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης του εφοπλιστή από το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης του εκδότη.

Έτσι με την υπ’ αριθμ. 113/2021 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δημοσιεύθηκε στις 20-01-2021, έγινε δεκτή η αγωγή του κυρίου Πατέρα, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο κ. Γιάννη Απατσίδη.

Με την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, κρίθηκαν ως απολύτως ψευδή, συκοφαντικά, εξυβριστικά και προσβλητικά για την προσωπικότητα του κ. Πατέρα, είκοσι συνολικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», με τα οποία ο εκδότης της, κ. Ιωάννης Κουρτάκης, προέβαινε σε συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον του γνωστού εφοπλιστή.

Μεταξύ άλλων, κρίθηκε ως ψευδές και συκοφαντικό, ότι δήθεν ο κ. Πατέρας διατηρούσε επίμεμπτες σχέσεις με κορυφαίο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που είναι γνωστός για την ακεραιότητα του χαρακτήρα του, ότι δήθεν ο κ. Πατέρας δωροδοκούσε προανακριτικό υπάλληλο (λιμενικό), για την υπόθεση του Noor1, προκειμένου δήθεν να ενοχοποιήσει κατηγορούμενους στην εν λόγω υπόθεση, ότι δήθεν συμμετείχε σε σκευωρία, από κοινού με άλλα άτομα, εισαγγελέα, επιχειρηματία, λιμενικό, για την ενοχοποίηση κατηγορουμένων στην δυσώδη υπόθεση του Noor1, και ότι δήθεν διέπραξε πράξεις διαφθοράς κατά την αγοραπωλησία οικοπέδων του από την Εκκλησία της Ελλάδας.

Απέρριψε εν συνόλω τους ισχυρισμούς της εφημερίδας

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, με ένα ιδιαίτερα εκτεταμένο και αιτιολογημένο σκεπτικό, απέρριψε εν συνόλω τους ισχυρισμούς της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και του εκδότη της, Ιωάννη Κουρτάκη, και τους καταδίκασε να καταβάλουν αποζημίωση 45.000 ευρώ στον κ. Πατέρα για την αποκατάσταση της ηθικής του βλάβης. Επίσης, το Δικαστήριο απαγόρευσε στους εναγόμενους να παραλείπουν στο μέλλον την προσωπικότητα του ενάγοντος, και απείλησε κατ’ αυτών προσωπική κράτηση και χρηματική ποινή για κάθε μελλοντική παράβαση.

Η απόφαση αυτή, έρχεται σε συνέχεια της αμετάκλητης υπ’ αριθμ. 998/2020 αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών, που καταδίκασε αστικά την εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και τον εκδότη της, Ιωάννη Κουρτάκη, για προσβολή της προσωπικότητας του κ. Πατέρα, με την οποία, επίσης, τους απαγορεύθηκε αμετάκλητα να προσβάλλουν στο μέλλον την προσωπικότητα του κ. Πατέρα με δημοσιεύματα του ίδιου ή ανάλογου περιεχομένου, με απειλή εναντίον τους προσωπικής κράτησης και χρηματικής ποινής. Σε περίπτωση που κ. Κουρτάκης, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, προσβάλει εκ νέου την προσωπικότητα του κ. Πατέρα, κινδυνεύει πλέον με προσωπική κράτηση.

Συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση

Ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», άλλωστε, πρόσφατα κρίθηκε ένοχος, με αμετάκλητη απόφαση, για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του κ. Νικόλαου Πατέρα, την οποία τέλεσε, τόσο διά του Τύπου, όσο και μέσω διαδικτύου, αλλ’ ακόμη και ενώπιον Βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής περί της διερεύνησης των συνθηκών δανειοδότησης των ΜΜΕ, και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δώδεκα (12) μηνών από το Τριμελές Εφετείο Αθηνών, η οποία επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο. Μέχρι και σήμερα, μάλιστα, δεν έχει δημοσιεύσει το διατακτικό της καταδικαστικής του αποφάσεως, παρά το ότι υποχρεώθηκε από το Δικαστήριο.

Τελεσίδικη καταδίκη και για τον Αλέξη Κούγια

Οι εναγόμενοι εκπροσωπήθηκαν νομικά από συνεργάτη του δικηγορικού γραφείου του κ. Αλέξιου Κούγια, ενώ ο ίδιος ο Αλέξιος Κούγιας εξετάστηκε ως μάρτυρας των εναγομένων, στην συγκεκριμένη δίκη, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν κόλαφος για τους εντολείς του. Προφανώς, το Δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς των εναγομένων, και από τα όσα κατέθεσε ο δικηγόρος-μάρτυράς τους, Αλέξιος Κούγιας, ο οποίος και άλλη φορά επεφύλαξε την ιδιότητα του μάρτυρα για τους εντολείς του, σε υπόθεση καταγγελιών τους που αρχειοθετήθηκαν αμετάκλητα με πράξη αρχειοθέτησης του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Δεν είναι καθόλου σύνηθες ένας Δικηγόρος να εξετάζεται ως μάρτυρας σε υπόθεση που χειρίζεται στην πραγματικότητα ο ίδιος ως δικηγόρος. Άλλωστε, σε βάρος του κ. Κούγια έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου Αθηνών, με την οποία καταδικάζεται να αποζημιώσει τον κ. Πατέρα με το ποσό των 20.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητάς του, κι έτσι προφανώς η αξιοπιστία της κατάθεσής του είναι ιδιαίτερα μειωμένη.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This