Παρέμβαση-βόμβα του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Must Read

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα ήταν αναμενόμενη η παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Έτσι ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση να του διαβιβαστεί αντίγραφο ώστε να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί αναίρεση.

Να θυμίζουμε ότι με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Λαμίας έσπασαν τα ισόβια του Επαμεινώνδα Κορκονέα με το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» κάτι που τον οδήγησε στην αποφυλάκιση.

Η ενέργεια του Αρείου Πάγου αποτελεί δικαίωση

Για δικαίωση έκαναν λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σχετικά με την απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Ολόκληρη η δήλωση είναι η εξής:

«Η ενέργεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας αποτελεί δικαίωση της αντίδρασης της πολιτικής αγωγής, αλλά και της κοινωνίας σε αυτήν την προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας απόφαση. Το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης και την άμεση δική μας αντίδραση σε αυτή, ζητεί να ενημερωθεί για το ακριβές σκεπτικό του δικαστηρίου συνιστά πράξη καθήκοντος και ευσυνείδητης λειτουργίας του.

Από τη πλευρά της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα υποβάλουμε και περαιτέρω επιχειρήματα για την αναίρεση της απόφασης τόσο στο στάδιο αυτό όσο και αφού γίνει γνωστό το γραπτό σκεπτικό, που, όποιο κι αν είναι, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση.

Θεωρούμε ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση μετά την απαγγελία της απόφασης έδρασε καταλυτικά στην αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών αποφυλάκισης του Κορκονέα και θεωρούμε σημαντικό για την αποκάλυψη της αλήθειας οι πολίτες να συνεχίσουν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην υπόθεση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This