Δευτέρα 21/6/2021

Παρέμβαση-βόμβα του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με την αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα ήταν αναμενόμενη η παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Έτσι ο εισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου ζήτησε μόλις καθαρογραφεί η απόφαση να του διαβιβαστεί αντίγραφο ώστε να αποφασιστεί αν θα ασκηθεί αναίρεση.

Να θυμίζουμε ότι με απόφαση του Μικτού Ορκωτού Λαμίας έσπασαν τα ισόβια του Επαμεινώνδα Κορκονέα με το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου» κάτι που τον οδήγησε στην αποφυλάκιση.

Η ενέργεια του Αρείου Πάγου αποτελεί δικαίωση

Για δικαίωση έκαναν λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σχετικά με την απόφαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου

Ολόκληρη η δήλωση είναι η εξής:

«Η ενέργεια της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να ζητήσει την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας αποτελεί δικαίωση της αντίδρασης της πολιτικής αγωγής, αλλά και της κοινωνίας σε αυτήν την προβληματική, προκλητική και προσβλητική για τη Δικαιοσύνη και το αίσθημα δικαίου της κοινωνίας απόφαση. Το γεγονός ότι ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης και την άμεση δική μας αντίδραση σε αυτή, ζητεί να ενημερωθεί για το ακριβές σκεπτικό του δικαστηρίου συνιστά πράξη καθήκοντος και ευσυνείδητης λειτουργίας του.

Από τη πλευρά της πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, θα υποβάλουμε και περαιτέρω επιχειρήματα για την αναίρεση της απόφασης τόσο στο στάδιο αυτό όσο και αφού γίνει γνωστό το γραπτό σκεπτικό, που, όποιο κι αν είναι, δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απόφαση.

Θεωρούμε ότι η δημοσιότητα που δόθηκε στην υπόθεση μετά την απαγγελία της απόφασης έδρασε καταλυτικά στην αποκάλυψη των πραγματικών συνθηκών αποφυλάκισης του Κορκονέα και θεωρούμε σημαντικό για την αποκάλυψη της αλήθειας οι πολίτες να συνεχίσουν να ενημερώνονται από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην υπόθεση».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ