Η κυβέρνηση επιχειρεί να «φάει» τη Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού!

Must Read

Με ένα άρθρο η κυβέρνηση επιχειρεί να διώξει την Βασιλική Θάνου από την θέση της Προέδρου Ανταγωνισμού, δείχνοντας ότι κάποιοι επιμένουν σε πράξεις ρεβανσισμού, κόντρα στα όσα είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης.

Με το  άρθρο 101 του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσαν χθες Υπουργοί καθιερώνονται -και μάλιστα αναδρομικά- αυστηροί κανόνες για το ασυμβίβαστο ανάμεσα στη θέση του επικεφαλής της Επιτροπής και σε οποιαδήποτε ιδιότητα σχετιζόμενη με την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στο άρθρο 101 προβλέπονται ασυμβίβαστα για την θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ανάμεσα στα οποία είναι και η προηγούμενη θητεία με οποιαδήποτε μορφή σε γραφείο Πρωθυπουργού, ή μελών της κυβέρνησης , ειδικού ή γενικού γραμματέα υπουργείου με την συγκεκριμένη απαγόρευση να ισχύει για 5 χρόνια από την προηγούμενη θητεία του υπηρετούντος. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διάταξη, έχει άμεση ισχύ από την δημοσίευση του Νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και με αναδρομική ισχύ στην ουσία, αφού προβλέπει πως θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα αυτά και για τα εν ενεργεία πρόσωπα.

Η ύπαρξη των συγκεκριμένων ασυμβίβαστων, αναφέρεται στην διάταξη του πολυνομοσχεδίου, πως σημαίνει και την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμα.
Επομένως μετά την ψήφιση της συγκεκριμένης διάταξης θα υπάρχει ασυμβίβαστο τόσο για την κυρία Θάνου όσο και για την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής που θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα οπό τη θέση τους.

Η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη οπότε με βάση το νόμο θα πρέπει να αποχωρήσει  με την έκδοση κανονιστικής πράξης!

Η αναδρομικότητα πάντως επισύρει ενστάσεις και ερωτηματικά για το ποιοι θέλουν να ελέγξουν πάλι την Επιτροπή Ανταγωνισμού και για ποιους λόγους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This