Δεν αφήνουν το Μελινάκι να ησυχάσει ούτε και μετά τον τραγικό θάνατό του!

Νέα αναβολή στη δίκη της αναισθησιολόγου ξαδέρφης του Πολάκη Νεκταρίας λόγω αδιαθεσίας (αυτή τη φορά) του εισαγγελέα

Must Read

Μετά τις «ξαφνικές αδιαθεσίες» της κατηγορουμένης, τις αιτήσεις για εξαιρέσεις πραγματογνωμόνων από την υπόθεση και τις ενστάσεις για ακύρωση πραγματογνωμοσυνών, που επέφεραν απανωτές αναβολές της δίκης για τον θάνατο της μικρής Μελίνας Παρασκάκη τους τελευταίους δύο μήνες, μια νέα αδιαθεσία πάει ξανά την υπόθεση πίσω.

Χθες είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου και στη δίκη της αναισθησιολόγου Νεκταρίας Πολάκη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, η αίτηση εξαίρεσης που είχαν υποβάλει δύο από τους τρεις γιατρούς πραγματογνώμονες που είχαν διοριστεί από το δικαστήριο προκειμένου να απαντήσουν επί συγκεκριμένων ιατρικών θεμάτων. Ομως οι εμπλεκόμενοι ενημερώθηκαν ότι λόγω αδιαθεσίας του εισαγγελέα η διαδικασία δεν θα προχωρούσε χθες αλλά σε επόμενη συνεδρίαση, που ορίστηκε για τις 23 Φεβρουαρίου. Εξάλλου, η δήλωση εξαίρεσης υποβλήθηκε από τους δύο πραγματογνώμονες λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ένσταση της πολιτικής αγωγής για ακύρωση της νέας πραγματογνωμοσύνης από τους τρεις γιατρούς που είχε διορίσει το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Το δικαστήριο δέχτηκε ότι κατά τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης θα έπρεπε να ήταν παρόντες οι τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών. Ετσι, διόρισε εκ νέου τους τρεις πραγματογνώμονες ώστε να συνεργαστούν με τους τεχνικούς συμβούλους για τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης. Μάλιστα, μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής υπήρξε ένταση ως προς το αν οι πραγματογνώμονες θα ήταν από την Κρήτη ή εκτός νησιού. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής για τον διορισμό νέων πραγματογνωμόνων εκτός Κρήτης.

Διασωληνώθηκε

Η άτυχη Μελίνα έχασε τη ζωή της έπειτα από εγχείρηση ρουτίνας για κρεατάκια στις 29 Δεκεμβρίου 2015. Η επέμβαση έγινε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, αλλά, όταν ολοκληρώθηκε, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στην αίθουσα ανάνηψης, όπου οι γιατροί το αποσωλήνωσαν. Λίγα λεπτά αργότερα όμως η κατάσταση της υγείας του άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές και διασωληνώθηκε εκ νέου. Τελικά, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί, κρίθηκε ότι έπρεπε να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, προκειμένου να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθεται η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, καθώς της αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης της άτυχης 4χρονης. Η Πολάκη, πάντως, κατά την απολογία της είχε περιγράψει με λεπτομέρεια τους χειρισμούς που ακολούθησε στο χειρουργείο, δηλώνοντας πως έκανε ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να σώσει το παιδί και πως η μικρή Μελίνα παρουσίασε μια εξαιρετικά σπάνια επιπλοκή κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου χειρουργείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This