Εισαγγελέας Εφετών εξετάζει τη δικογραφία για την εμπλοκή Μαρινάκη στο «Noor 1»

Στο «μικροσκόπιο» του Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου η υπόθεση

Must Read

Από το… μικροσκόπιο του Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου θα εξεταστεί η πολύκροτη δικογραφία που αφορά την τυχόν εμπλοκή του εφοπλιστή, ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης και του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Η δικογραφία έφτασε στα χέρια του εισαγγελικού λειτουργού, μετά την απόφαση του Ανακριτή Διαφθοράς Πειραιά Ιωάννη Πετρόπουλου να την κλείσει με τυπικές κλήσεις, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του επιχειρηματία και τριών ακόμα συγκατηγορούμενων του, εναντίον των οποίων είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, διακίνηση, αποθήκευση, χρηματοδότηση μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι διώξεις είχαν ασκηθεί εναντίον τους καθώς σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ διακινήθηκαν από εταιρείες συμφερόντων τους προς την εταιρεία G Tankers με έδρα στο Ντουμπάι του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά των 2,1 τόνων ηρωίνης με το «Noor 1» τον Ιούνιο του 2014. Τα επίδικα δέκα εμβάσματα είχε προσκομίσει ο ίδιος ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης στις διωκτικές αρχές.

Μετά την κρίση του Ανακριτή πως δεν τίθεται ζήτημα αξιόποινων πράξεων από τους τέσσερις κατηγορούμενους, η δικογραφία διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου για περαιτέρω αξιολόγηση. Είτε θα στείλει τη δικογραφία στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για αρχειοθέτηση, είτε θα ζητήσει από τον Ανακριτή περαιτέρω ανακριτικές πράξεις για την εμπλοκή του Β. Μαρινάκη και των τριών συγκατηγορούμενων του στην υπόθεση του «Noor 1».

Η μακρά πορεία του Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου

Ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου υπηρετεί στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά τα τελευταία εννέα χρόνια, ενώ είχε υπηρετήσει επί τέσσερα χρόνια στη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδα στο Βέλγιο. Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει βαθιά γνώση των ναυτιλιακών θεμάτων, καθώς πριν την καριέρα του στη Δικαιοσύνη, είχε υπηρετήσει ως πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού με χιλιάδες ώρες θαλάσσια υπηρεσία στη γέφυρα ποντοπόρων πλοίων…

Επίσης, γνωρίζει σε βάθος τα ναυτιλιακά θέματα, έχοντας αποφοιτήσει με master από το London’s Global University (UCL) σε θέματα ναυτιλιακών ασφαλίσεων, μεταφοράς φορτίων στη θάλασσα, Ναυτικού Δικαίου και θεωρητικής εγκληματολογίας. Κατά τη θητεία του στον Πειραιά, είχε ασχοληθεί με ακόμα δύο υποθέσεις πλοίων που μετέφεραν άνω των 10 τόνων ναρκωτικών ουσιών.

Στη μία από τις δίκες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχε προτείνει και καταδικάστηκε δικηγόρος της πόλης. Στην αγόρευση του σε βάρος των κατηγορουμένων για τη μεταφορά 6 τόνων χασίς από την Αλβανία, είχε χρησιμοποιήσει πέντε ναυτιλιακούς χάρτες, όντας γνώστης των ναυτιλιακών θεμάτων…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This