H ώρα του Εισαγγελέα για τον Πέτρο Φιλιππίδη 

Τι αναφέρουν οι φάκελοι που κατέθεσε το ΣΕΗ

Must Read

Μπορεί η υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη να μονοπώλησε το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες, όμως πολύ σύντομα έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση των καταγγελιών που αφορούν τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έχει παραδώσει στην Εισαγγελία τον φάκελο με τις 8 επώνυμες καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού – σκηνοθέτη και αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εξέτασης των καταγγελλόντων και των μαρτύρων. Τον ίδιο φάκελο έχουν στα χέρια της και οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, οι οποίοι ετοιμάζουν την υπεράσπισή του, με έως τώρα 54 μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του.

Πέτρος Φιλιππίδης

Η υπόθεση που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη

Σύμφωνα με το protothema.gr, εκτός από τις ηθοποιούς Αννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπη Αναστασοπούλου και  Λένα Δροσάκη, ακόμα τέσσερις γυναίκες έχουν καταθέσει στο ΣΕΗ. Το περιεχόμενο των καταγγελιών αφορά σεξουαλική παρενόχληση, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και τουλάχιστον μία απόπειρα βιασμού, με τις περισσότερες υποθέσεις να έχουν παραγραφεί. Μια από τις καταγγελίες όμως μπορεί να φέρει αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος αναμένεται να περάσει σε αντεπίθεση και να ακολουθήσει δικαστική διαμάχη. Ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης, ο οποίος μένει κλεισμένος στο σπίτι του στο Ψυχικό μετά την περιπέτεια υγείας που τον οδήγησε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, αναμένεται να λάβει κλήση για απολογία στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας. Ο ίδιος πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία δημόσια τοποθέτηση και διατηρεί σιγήν ιχθύος.

Με αφρομή την τελευταία καταγγελία, αυτή του Γιώργου Ψάλτου, σύμφωνα με τον οποίο έπεφτε θύμα ξυλοδαρμού στη θεατρική παράσταση «Φον Δημητράκης», ο Πέτρος Φιλιππίδης έστειλε εξώδικο στον δικηγόρο του ηθοποιού στο οποίο κάνει λόγο για ψεύδη, ενώ του ζητά να ανακαλέσει.

Ηθοποιοί, ταξιθέτριες, μαθήτριες

Στο φάκελο των καταγγελιών, υπάρχουν επίσης μια ταξιθέτρια, δύο ηθοποιοί και μια πρώην μαθήτριά του. H ταξιθέτρια με τα αρχικά Ν.Μ., κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση η οποία ξεκίνησε με ένα χάιδεμα στο χέρι, ενώ κατέληξε να της προσφέρει ρόλο εφόσον συνευρεθεί μαζί του ερωτικά. Όταν εκείνη ενέδωσε, σύμφωνα με την καταγγελία, ο Πέτρος Φιλιππίδης την περιφρόνησε, και τις επιτέθηκε φραστικά.

Στην δεύτερη καταγγελία η ηθοποιός Λ.Μ., καταγγέλλει τον ηθοποιό και σκηνοθέτη για σεξουαλική παρενόχληση μέσα στο θέατρο, το οποίο μάλιστα είχε κλειδώσει. Η τρίτη καταγγελία από την Α.Μ., αφορά και αυτή σεξουαλική παρενόχληση, με την ίδια να αναφέρει ότι προσπάθησε να της κατεβάσει το παντελόνι.

Η πρώην μαθήτρια του Μ.Θ. θέλησε να συγχαρεί τον ηθοποιό μετά από θεατρική παράσταση, όμως ο ίδιος άνοιξε ξαφνικά μπροστά της το πουκάμισο του, με την ίδια να αναφέρει ότι τον έβρισε, γύρισε την πλάτη της και απομακρύνθηκε.

Η συγκλονιστική καταγγελία της Α.Γ.

Συγκλονιστική είναι και η καταγγελία της ηθοποιού Α.Γ. η οποία δεν κατέθεσε στο ΣΕΗ αλλά μίλησε στο documento.gr. Το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2014, με την ηθοποιό να καταγγέλλει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης προσφέρθηκε να την μεταφέρει με το αυτοκίνητό του και αφού την οδήγησε σε απόμακρο σημείο, αποπειράθηκε να τη βιάσει. «Ανοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό όμως άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή. Εκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Εβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. “Πάρ’ τον! Πάρ’ τον στο στόμα”» περιέγραψε η Α.Γ. ενώ όπως κατήγγειλλε, όταν τον απείλησε ότι θα μιλήσει στα κανάλια, εκείνος απάντησε «Τα @@ θα μου κλάσουν τα κανάλια!».

Καταγγελία για βιασμό

Επιπλέον, ακόμα μια γυναίκα το όνομα της οποίας δεν έχει αποκαλυφθεί, κατηγορεί για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αλέξανδρο Μίντζια, η εντολέας του είχε κληθεί να επισκεφτεί στο σπίτι του τον γνωστό ηθοποιό προκειμένου να μιλήσουν για επαγγελματικά θέματα, σύντομα όμως διαπίστωσε ότι το σπίτι ήταν κλειδωμένο και εκείνος είχε άλλες προθέσεις. Σύμφωνα με τον συνήγορό της, η ίδια καταγγέλλει ότι πριν την αφήσει να φύγει, την βίασε.

Το ΣΕΗ αναμένεται να καλέσει τους μάρτυρες που επικαλείται ο Πέτρος Φιλιππίδης, όμως μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο ίδιος θα δώσει το παρόν στο Πειθαρχικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This