Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Η προσφυγή στο ΣτΕ τελευταία(;) ελπίδα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Αίτημά του το «πάγωμα», η αναστολή και η ακύρωση της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής

Τις ελπίδες του στο Συμβούλιο της Επικρατείας στρέφει, πλέον, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μετά και τη νέα απόρριψη του αιτήματός του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο πολυσυζητημένος απεργός πείνας και πρώην μέλος της 17Ν προσέφυγε στο ΣτΕ με αίτημα το «πάγωμα», την αναστολή και την ακύρωση της απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας:

  • την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου
  • την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση
  • την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστηρίζει πως η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, μεταξύ άλλων, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020, καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της κυρίας Νικολάου έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγγραφα που δεν αφορούν, όμως, γενικά το ζήτημα των μεταγωγών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ