Με προϋπηρεσία σε υποθέσεις παιδεραστίας ο Αλέξης Κούγιας! Η Μαρία της σιωπής που βιάστηκε στα 15

Η ανατριχιαστική υπόθεση κοριτσιού με ειδικές ανάγκες που έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 15 ετών και έφερε στον κόσμο δίδυμα

Must Read

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτελεί για τον Αλέξη Κούγια ότι ανέλαβε την υπόθεση του καταγγελλόμενου ως βιαστή και παιδεραστή σκηνοθέτη – ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Espresso» αν και είχε ισχυριστεί δημόσια ότι δεν αναλαμβάνει υποθέσεις παιδεραστών, ο γνωστός ποινικολόγος έχει αναλάβει και στο παρελθόν την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου για τον βιασμό ανήλικου κοριτσιού με ειδικές ανάγκες! Μάλιστα, ενώ ο πελάτης του καταδικάστηκε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, η υπόθεση αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο και εκκρεμεί εδώ και 12 χρόνια, μόλις τρία χρόνια προτού παραγραφεί!

Πρόκειται για την ανατριχιαστική υπόθεση της 26χρονης -σήμερα- Μαρίας, ενός κοριτσιού με νοητική υστέρηση, που κακοποιήθηκε σεξουαλικά σε ηλικία κάτω των 15 ετών σε ένα χωριό της Τρίπολης. Για τον βιασμό της, που έγινε κατά το διάστημα από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο του 2008, κατηγορήθηκαν ένας 55χρονος -τότε- οδηγός σχολικού λεωφορείου, αλλά και ένας 51χρονος φίλος της οικογένειας του κοριτσιού για κατάχρηση σε ασελγείς πράξεις, που διέπραξε τον Μάρτιο του 2009.

Οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό κατά πλειοψηφία σε κάθειρξη δέκα ετών ο πρώτος για βιασμό και οκτώ ετών ο δεύτερος για κατάχρηση σε ασέλγεια και οδηγήθηκαν στις Φυλακές Τρίπολης, όπου βρίσκεται τώρα προφυλακισμένος ο Δημήτρης Λιγνάδης. Ομως, το 2017 η δευτεροβάθμια απόφαση αναιρέθηκε από τον Αρειο Πάγο, που έκρινε ότι προκλήθηκε απόλυτη ακυρότητα της διαδικασίας στο ακροατήριο, γιατί ελήφθησαν υπ’ όψη έγγραφα, το περιεχόμενο των οποίων δεν προκύπτει από άλλα αποδεικτικά μέσα.

Ετσι, η υπόθεση οδηγήθηκε εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, όπου εκκρεμεί επί τέσσερα χρόνια μετά την αναίρεση και συνολικά 12 χρόνια μετά τις καταγγελίες για βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος του κοριτσιού! Μάλιστα, οι καταγγελίες για τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης της κοπέλας έγιναν όταν διαπιστώθηκε στο σχολείο της πως ήταν έγκυος έξι μηνών! Λίγους μήνες μετά γέννησε δίδυμα.

Σε μία από τις καταθέσεις του το κορίτσι περιγράφει για τον οδηγό του σχολικού λεωφορείου που κατηγορείται για τον βιασμό της: «Με έπαιρνε το λεωφορείο. Ημουν μαθήτρια. Είχα μείνει η τελευταία στο λεωφορείο… Ο οδηγός σταμάτησε και μου είπε να πάμε πίσω στη γαλαρία. Δέχτηκα, πήγα με τη θέλησή μου. Αρχισε να με φιλάει. Είχε ξεκουμπώσει το δικό μου παντελόνι και μετά ξεκούμπωσε και το δικό του. Δεν ήθελα να γίνει αυτό που έγινε. Τελικά έγινε. Ηταν η πρώτη μου φορά. Φοβήθηκα λίγο. Δεν μπορούσα να αντιδράσω. Προσπάθησα να το αποφύγω, αλλά δεν μπορούσα. Δεν μου είπε κάτι. Δεν με απείλησε ότι θα με βαρέσει. Ηθελα να φύγω. Δεν ξέρω αν κατάλαβε ότι εγώ δεν θέλω».

Ως προς τον οικογενειακό φίλο, που είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος, η Μαρία κατέθεσε: «Ερχόταν στο σπίτι. Ηταν φίλος του πατέρα μου. Ποτέ δεν κάναμε σεξ. Μου το είχε κάνει αυτό, είχε γδυθεί και μου έδειχνε το πέος του. Μου είχε πει: “Xάιδεψέ με εκεί”. Εγώ το έκανα. Κανονικά ντρέπομαι. Μου είχε φέρει μία τούρτα στη γιορτή μου. Μου είχε κάνει χειρονομία, με χάιδεψε στα πόδια… Δεν έχει συμβεί ποτέ να βάλει το π…λί του στο δικό μου. Εχει γίνει αυτό, να χαϊδεύω το π…άκι του. Δεν έγινε ποτέ αυτό, να κάνουμε έρωτα στο κρεβάτι… Γνωρίζω τι είναι σεξ. Μου είχε δείξει το όργανό του κάποιες φορές που ήμασταν μόνοι μας. Μου είχε ζητήσει να το χαϊδέψω με τα ρούχα στα γόνατα. Κάποιος ήρθε και ο (σ.σ.: κατηγορούμενος) έφυγε».

«Δεν ήθελα να τον χαϊδέψω»

Σε άλλη κατάθεσή της η κοπέλα ανέφερε: «Μου άρεσε όταν με φίλησε ο (δεύτερος κατηγορούμενος). Μόνο το ένα έγινε με τον (δεύτερο), αυτό που μου είπε να τον χαϊδέψω. Δεν ήθελα να τον χαϊδέψω, όταν τον χάιδεψα. Δεν ισχύουν αυτά, ότι με βίασε τρεις φορές ο…. Ισχύει ότι είναι καλός άνθρωπος ο κατηγορούμενος και μου άρεσε. Τα χέρια μου πονούσαν την άλλη ημέρα. Δεν θυμάμαι για αίμα στα γεννητικά όργανα».

Εκτός από τους δύο κατηγορουμένους, το κορίτσι κατήγγειλε και τον ίδιο της τον αδελφό, υποστηρίζοντας πως έκανε σεξ μαζί του σε καθημερινή βάση από τα 12 της χρόνια! Τα όσα ανέφερε σε μία από τις καταθέσεις της προκαλούν σοκ: «Με τον αδελφό μου κοιμόμασταν στο ίδιο κρεβάτι. Εγώ ήμουν στο δωμάτιο και αυτός ερχόταν στο δωμάτιό μου. Του είχα πει να φύγει και αυτός δεν έφυγε. Από τα 12 μου κάναμε κανονικά σεξ. Εβαλε το π…ί του στο δικό μου. Ηταν και οι γονείς μου μέσα στο σπίτι. Εγώ έλεγα στον μπαμπά ότι ήμουν μέσα και διάβαζα. Δεν είχα πει κάτι στη μάνα μου. Συνέχεια το κάναμε με τον αδελφό μου. Με άλλον δεν είχα σχέση. Δεν ξέρω με ποιον είχα τα παιδιά. Με είχε απειλήσει ο αδελφός μου, αν τα πω στον μπαμπά».

Επιπλέον, η κοπέλα αναφέρει για τον αδελφό της σε άλλη κατάθεση που έδωσε: «Στην Τρίπολη μου είχε πει ο αδελφός μου να μην πω τον ίδιο, αλλά να πω άλλους. Με απείλησε ο αδελφός μου, “αν το μάθει ο μπαμπάς, δεν θα σου μιλάει και θα σε σκοτώσει”. Αυτοί οι δύο ήρθαν στο μυαλό μου». Αξίζει να σημειωθεί πως για τις αποδιδόμενες πράξεις έγινε έρευνα σε βάρος του αδελφού της, ωστόσο απηλλάγη με αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, που ουσιαστικά έκρινε το κορίτσι ως αναξιόπιστο. Η πραγματογνωμοσύνη που έγινε έδειξε πως η νοητική της ικανότητα φαίνεται κλινικά να βρίσκεται στο μέσο προς κατώτερο φυσιολογικό επίπεδο.

Τεστ DNA

Εξάλλου, το τεστ DNA που έγινε στον πατέρα, στα αδέλφια και τους δυο κατηγορουμένους έδειξε πως κανείς τους δεν είναι ο πατέρας των παιδιών του κοριτσιού. Το μόνο σίγουρο είναι πως το κορίτσι απέκτησε δύο παιδιά στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών και ως σήμερα δεν έχει εντοπιστεί ο πατέρας τους ούτε έχουν αποδειχθεί οι καταγγελίες της για τη σεξουαλική της κακοποίηση.

Από την πλευρά της η κοινωνική λειτουργός που κατέθεσε στη δίκη και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καταδίκη των δύο κατηγορουμένων είχε αναφέρει σε μία από τις καταθέσεις της για το κορίτσι: «Δεν έπεσε σε αντιφάσεις διηγώντας τα, δεν πήρε κάτι πίσω. Πιστεύω ότι τα γεγονότα που είπε είναι αληθινά».Τώρα η κοινωνική λειτουργός έχει βρεθεί στο… στόχαστρο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος στην τελευταία δικάσιμο, που έγινε τον Φεβρουάριο του 2020, έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, ζήτησε τη δίωξή της για ψευδορκία. Η δίκη έχει αναβληθεί επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This