Ύποπτος διάπραξης νέων εγκλημάτων ο σχεδιαστής που προμήθευε καλλιτέχνες με κοκαΐνη

Γιατί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών αποφάσισε την προφυλάκιση του

Must Read

Δεκάδες δόσεις κοκαΐνης θα προμήθευε σε τραγουδιστές, ηθοποιούς και δημοσιογράφους ο γνωστός σχεδιαστής και πρώην μοντέλο που προφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο 45χρονος προφυλακίστηκε για τα αδικήματα της αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών, μετά από έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι του στην Ανθούσα όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 102,40 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ο σχεδιαστής είχε κατορθώσει πριν από την σύλληψη να ξεφορτωθεί τα σακουλάκια των δόσεων με τα ναρκωτικά και ζυγαριές ακριβείας, πετώντας τα στα κεραμίδια ακινήτου δίπλα στο σπίτι του.

Στην απολογία του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Υποστήριξε ότι είναι εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και πως τα 100 γραμμάρια κοκαΐνης σε δόσεις που βρέθηκαν στο σπίτι του, ήταν για δική του χρήση και όχι για πώληση.

Μετά την απολογία του, προέκυψε διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα ως προς την προφυλάκιση του ή μη.

Ο κατηγορούμενος έπεισε την ανακρίτρια, όχι όμως και τον εισαγγελικό λειτουργό.

Τη διαφωνία έλυσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο τάχθηκε υπέρ του Εισαγγελέα για την προφυλάκιση του.

Σύμφωνα με το βούλευμά του δικαστικού συμβουλίου ο σχεδιαστής μόδας και πρώην μοντέλο «διακινεί ναρκωτικά με σκοπό την κτήση οικονομικών προσόδων, δραστηριοποιούμενος ενεργά στο χώρο της διακίνησης» ενώ «κρίνεται ύποπτος τέλεσης και νέων ομοίων εγκλημάτων, αν αφεθεί ελεύθερος, έστω και με περιοριστικούς όρους».

Αιτιολογώντας την απόφαση για προφυλάκιση του, το βούλευμα επισημαίνει πως σκοπός του ήταν η εύκολη απόκτηση κέρδους από την διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Αναφέρονται δε τα ακόλουθα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξεως του, που ανάγονται ιδίως:

στο είδος και στην επικινδυνότητα της ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνη, που διακίνησε, ήτοι ναρκωτική ουσία με ισχυρή εξαρτησιογόνο δράση, η χρήση της οποίας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του χρήστη,
στο μέγεθος της ποσότητας της ναρκωτικής ουσίας κοκαΐνης, που διακίνησε, συνολικού μεικτού βάρους 102,40 γραμ., η οποία αντιστοιχεί σε πολυάριθμες δόσεις προς χρήση της αν λόγω ουσίας και δεν δικαιολογεί την κατοχή για κάλυψη προσωπικών αναγκών χρήσης, όπως αβάσιμα διατείνεται ο κατηγορούμενος,
στο γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είχε επιμερίσει μέρος της ποσότητας της κοκαΐνης σε μικρές δόσεις, έτοιμες προς άμεση (λιανική) πώληση,
στην υποδομή που είχε διαμορφώσει ο κατηγορούμενος, συνισταμένη στην εκ μέρους του κατοχή δύο ζυγαριών ακριβείας για την ζύγιση των διακινουμένων ναρκωτικών ουσιών, καθώς και πλήθους κενών νάιλον συσκευασιών, για τον επιμερισμό των ναρκωτικών ουσιών σε μικροποσότητες προς λιανική πώληση,
στην εξακολουθητική δράση του κατηγορουμένου, όπως συνάγεται από το ύψος του χρηματικού ποσού, που κατασχέθηκε ως προερχόμενο από πράξεις εμπορίας ναρκωτικών. Επιπλέον, στοιχεία τοξικομανίας του κατηγορουμένου στο παρόν στάδιο δεν προέκυψαν από αξιόπιστα στοιχεία.
“Τα ανωτέρω, δε, καθιστούν σαφές ότι ο κατηγορούμενος είναι άτομο που διακινεί ναρκωτικά με σκοπό την κτήση οικονομικών προσόδων, δραστηριοποιούμενος ενεργά στο χώρο της διακίνησης των ναρκωτικών. Κατ’ ακολουθία των ανωτέρω, φρονούμε ότι επιλογή και επιβολή του μέτρου δικονομικού καταναγκασμού της προσωρινής κράτησης είναι το πλέον πρόσφορο μετρό, που υπηρετεί αν προκειμένω την αδρανοποίηση του ανωτέρω κατηγορουμένου ως εγκληματογόνου παράγοντα, δεδομένου ότι κρίνεται ύποπτος τέλεσης και νέων ομοίων εγκλημάτων, αν αφεθεί ελεύθερος, έστω και με περιοριστικούς όρους», αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που αποφάσισε την προφυλάκιση του 45χρονου σχεδιαστή μόδας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This