Τρίτη 3/8/2021

Επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Υπουργό Δικαιοσύνης

Με αφορμή τη «συστηματική απαξίωση των Δικαστικών Ενώσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης»

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της αναφορικά με τη «συστηματική απαξίωση των Δικαστικών Ενώσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης» και τον αποκλεισμό της από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, γνωστοποιεί την επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία, όπως αναφέρει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις της για το «το θεσμικό έλλειμμα».

Διαβάστε ακόμα: Διαμαρτύρονται οι δικαστές για τον αποκλεισμό τους από τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

Μετά την διαπίστωση ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προτίθεται να συγκροτήσει Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τις αλλαγές στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, ούτε να λάβει υπόψη του τις θέσεις των Δικαστικών Ενώσεων επί των σχεδιαζόμενων αλλαγών, κατά την πάγια τακτική του τελευταίου έτους (δεδομένου ότι δεν κλήθηκαν οι Ενώσεις ούτε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ούτε στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την αναμόρφωση της Εθνικής Σχολής Δικαστών, ούτε στο αρχικό σχεδιασμό των επιτροπών που συγκροτήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα Δικαστήρια),  η Ένωσή μας απευθύνθηκε αρχικά (στις 12 Μαρτίου) στις λοιπές Δικαστικές Ενώσεις ζητώντας την κοινή δράση και την δημόσια ανάδειξη του ζητήματος. Την ίδια ημέρα αποστείλαμε ενημερωτική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών και ζητήσαμε την παρέμβασή της προς τις ελληνικές Αρχές.  Στις 24 Μαρτίου ενημερώσαμε τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων για την συστηματική απαξίωση των Δικαστικών Ενώσεων από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ζητήσαμε συναντήσεις ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας. Χθες μας κοινοποιήθηκε επιστολή του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών απευθυνόμενη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις της Ένωσής μας και την οποία δημοσιοποιούμε παρακάτω. 

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια προς όλες τις κατευθύνσεις για να αναδειχτεί το θεσμικό έλλειμμα που ανακύπτει από την συστηματική άρνηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να λαμβάνει υπόψη του τις θέσεις των αναγνωρισμένων από το Σύνταγμα Δικαστικών Ενώσεων. 

Η μετάφραση της επιστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης:

Επιστολη_απο_EAJ_προς_τον_Υπουργο_Δικαιοσυνης

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ