Τρίτη 27/7/2021

Απολογείται για τα πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος

Eίχε ζητήσει αποφυλάκιση με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά

Για μία ακόμη φορά καλείται να περάσει το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου ο γνωστός από το σκάνδαλο της Energa που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο επιχειρηματίας Άρης Φλώρος.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες έχει κληθεί να απολογηθεί στις 18 Απριλίου για την υπόθεση των νοθευμένων ιατρικών πιστοποιητικών που χρησιμοποίησε προκειμένου να παραπλανήσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για να αφεθεί ελεύθερος από τις φυλακές Χαλκίδας τον Ιούλιο του 2018.

Ποινική δίωξη

Σε βάρος του Άρη Φλώρου η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε κακουργηματική πλαστογραφία, δωροδοκία κακουργηματική κατ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψεύδη βεβαίωση κατ΄ εξακολούθηση, χρήση πλαστών εγγράφων, χρήση ψεύδους ιατρικού πιστοποιητικού και ηθική αυτουργία σε έκδοση ψεύδους ιατρικού πιστοποιητικού.

Μαζί με τον επιχειρηματία διώκονται κατά περίπτωση για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και άλλα αδικήματα 15 ακόμη πρόσωπα μεταξύ των οποίων γιατροί δύο δημοσίων νοσοκομείων και υπάλληλοι ΚΕΠΑ.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο Αρ. Φλώρος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται από την εισαγγελική έρευνα ωστόσο προέκυψε ότι πράγματι οι γιατροί ψευδώς βεβαίωσαν ότι πάσχει από βαριά νοσήματα χωρίς ποτέ να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Χαρακτηριστικό όμως είναι ότι σε μία από τις περιπτώσεις γιατρός του Ευαγγελισμού του χορήγησε εξέταση που αφορούσε άλλον ασθενή!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ