ΣτΕ: Συζητήθηκε η αίτηση του Κουφοντίνα για την ακύρωση της μεταγωγής του

Ο συνήγορος του ισοβίτη ζητά να ακυρωθεί η απόφαση της Νικολάου

Must Read

Το αίτημα του καταδικασμένου τρομοκράτη της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα να ακυρωθεί η απόφαση για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού, εξετάστηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο συνήγορος του ισοβίτη ζητά να ακυρωθεί η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου. Στη σημερινή συζήτηση, ο συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι είναι μη νόμιμη η απόφαση της κυρίας Νικολάου για τη μεταγωγή του, υποστηρίζοντας ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 4760/2020 για τις μεταγωγές κρατουμένων.

Από την πλευρά του Δημοσίου παραστάθηκε το μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Παναγιώτης Παππάς, ο οποίος συντάχθηκε με την άποψη που εκφράστηκε στην αίτηση αναστολής του ΣτΕ, δηλαδή ότι το όλο θέμα υπάγεται στην αρμοδιότητα των Ποινικών Δικαστηρίων και ζήτησε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπενθυμίζεται πως το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε μέσα στο Μάρτιο την αίτηση αναστολής του κρατούμενου, δηλώνοντας αναρμόδιο να επιληφθεί του εν λόγω αιτήματος.

Η απόφαση της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This