Τετάρτη 4/8/2021

«Κορωνοκόλαση» κρουσμάτων στα δικαστήρια Πειραιά! Είχαμε προειδοποιήσει αλλά…

Άνοιξαν για να… κλείσουν τα δικαστήρια του Πειραιά!

Έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού – Νοσούν 4 δικαστές και 7 υπάλληλοι

Το Newsbreak.gr είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τον κίνδυνο, αλλά ο υπουργός προφανώς βλέπει μόνο την «άλλη πλευρά» του λιμανιού!

Κλείνουν ξανά από αύριο το πρωί τα δικαστήρια του Πειραιά, καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα κορονοϊού.
Όπως φαίνεται, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης βιάστηκε να ανοίξει τα δικαστήρια μαζί με τα εμπορικά καταστήματα, με αποτέλεσμα την νέα έξαρση του Covid-19.
Μάλιστα δεν εισάκουσαν τις φωνές των δικαστών, εισαγγελέων και δικαστικών υπαλλήλων για περαιτέρω αναστολή λειτουργίας τους μέχρι να προχωρήσει ο εμβολιασμός των παραγόντων της Δικαιοσύνης.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.
Στα επτά ενεργά κρούσματα της περασμένης εβδομάδας, προστέθηκαν ακόμα τέσσερα σήμερα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί νέα αναστάτωση στους δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους.
Συνολικά τέσσερις δικαστές μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της Τριμελούς Διοίκησης του Πρωτοδικείου Πειραιά νοσούν από κορονοϊό, ενώ έχουν προσβληθεί και τρεις δικαστικοί υπάλληλοι.
Οι δύο υπάλληλοι εργάζονται σε διπλανά γραφεία από τον πρόεδρο Πρωτοδικών, στον έκτο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου…
Η αυξημένη μεταδοτικότητα του ιού οδήγησε τους δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους να ζητήσουν μέσω των θεσμικών τους οργάνων, την άμεση αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων του Πειραιά.
Το μεσημέρι της Τρίτης αποφάσισε το Υπουργείο Δικαιοσύνης να κλείσει το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά για 48 ώρες για να γίνει απολύμανση, ενώ το Πρωτοδικείο Πειραιά θα παραμείνει κλειστό για τρεις ημέρες μέχρι και την Παρασκευή.
Από τους υπεύθυνους της διοίκησης των δικαστηρίων δόθηκε εντολή να μην πάνε στην εργασία τους οι δικαστικοί υπάλληλοι αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, προκειμένου να γίνει απολύμανση.
Οι μόνες υπηρεσίες που θα λειτουργούν θα είναι τα αυτόφωρα και όσες λειτουργούσαν κατά το προηγούμενο διάστημα, όταν ίσχυε το “σκληρό” lockdown.
Ας σημειωθεί πως από το πρωί πραγματοποιήθηκαν στα δικαστήρια του Πειραιά rapid test με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Όμως αποφασίστηκε να κάνουν μοριακά τεστ όλοι οι εργαζόμενοι στον πέμπτο και έκτο όροφο των δικαστηρίων όπου εμφανίστηκαν τα περισσότερα κρούσματα, λόγω της ελλιπούς αξιοπιστίας των rapid test…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ