Κραυγή αγωνίας από δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους – «Είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο»

Ζητούν κατά προτεραιότητα εμβολιασμό

Must Read

Τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των παραγόντων της Δικαιοσύνης ζητούν οι συνδικαλιστές τους ενώσεις προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση του κορωνοϊού μετά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων.

Το αίτημα έχουν διατυπώσει εγγράφως προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η Ομοσπονδία των δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρης Βερβεσός ο οποίος ζητά συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να θέσει το θέμα του εμβολιασμού των δικηγόρων «και εν γένει των λειτουργών και συλλειτουργών της Δικαιοσύνης».

Ο κ. Βερβεσός ζητά από τον υπουργό Υγείας τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των δικηγόρων, όπως και όλων όσων υπηρετούν τη Δικαιοσύνη, με σκοπό την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων και την προστασία της υγείας όλων των παραγόντων της δίκης. Έχει προηγηθεί επιστολή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) προς την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και αιτήματα για εμβολιασμό των μελών τους από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος και την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα.

Εκτεθειμένοι στον κίνδυνο

Όπως επισημαίνουν, στους χώρους των Δικαστηρίων και των Υποθηκοφυλακείων όλης της χώρας, συρρέουν καθημερινά χιλιάδες πολίτες διαφόρων και διαφορετικών ηλικιακών και κοινωνικών ομάδων και είναι αναπόφευκτη η στενή κοινωνική επαφή και ο συγχρωτισμός, λαμβανομένου υπόψη ότι η πλειονότητα των δικαστικών κτηρίων της χώρας είναι παλαιάς δόμησης και με ελλιπή ή ανεπαρκή συστήματα αερισμού, κοινόχρηστων χώρων και χώρων υγιεινής.

Ένας μεγάλος αριθμός από τους εργαζόμενους στα Δικαστήρια (Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Γραμματείς Εδρών, Δικαστικοί και Εισαγγελικοί Λειτουργοί και Γραμματείς Ανάκρισης, Γραμματείς σε Τμήματα χορήγησης πιστοποιητικών κλπ), ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αλλά παρά ταύτα είναι υποχρεωμένοι από την φύση της εργασίας τους να βρίσκονται καθημερινά στο χώρο εργασίας, με αποτέλεσμα την έκθεση τους σε μεγάλο κίνδυνο για μετάδοση του ιού.

Κλειστά τα δικαστήρια Πειραιά

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα και αύριο παραμένουν κλειστά τα δικαστήρια του Πειραιά για απολύμανση, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα. Τέσσερις δικαστές και τρεις υπάλληλοι νοσούν, ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα και άλλοι συνάδελφοι τους με τους οποίους ήρθαν σε επαφή. Το Εφετείο Πειραιά θα επαναλειτουργήσει καλώς εχόντων των πραγμάτων την Παρασκευή 9 Απριλίου και το Πρωτοδικείο Πειραιά την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου λόγω της συρροής κρουσμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This