Σάββατο, 17 Απρίλιος 2021

Σκάνδαλο Folli Follie: Παραπομπή σε δίκη των Κουτσολιούτσων και 18 συγκατηγορούμενών τους προτείνει η Εισαγγελέας

Επιπλέον εισηγείται την απαλλαγή 8 κατηγορουμένων και την οριστική παύση της ποινικής δίωξης άλλων δύο, λόγω θανάτου τους

Την παραπομπή σε δίκη για την απάτη των παραποιημένων ισολογισμών της Folli Follie, προτείνει η Εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου στην πρόταση της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει την τύχη της οικογένειας Κουτσολιούτσου και των συνολικά 31 προσώπων εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Η εισαγγελική λειτουργός προτείνει την παραπομπή σε δίκη του ιδρυτή της Folli Follie Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιου του Τζώρτζη, της συζύγου του Κατερίνας, καθώς και ακόμα 18 συγκατηγορουμένων τους, ενώ για 8 κατηγορουμένους εισηγείται την απαλλαγή τους και για δύο να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη, λόγω θανάτου τους.

Στην εισαγγελική πρόταση 166 σελίδων, η εισαγγελέας προτείνει να δικαστούν οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος για τα ακόλουθα κακουργήματα:

  • Απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία. Πρόκειται συνολικά για πέντε αδικήματα, τα οποία είναι όλα σε βαθμό κακουργήματος.
  • Για τον Δ. Κουτσολιούτσο ζητά να δικαστεί και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
  • Για τη σύζυγο του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, Κατερίνα, η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή της σε δίκη για απάτη, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και χειραγώγηση.
  • Οι 18 συγκατηγορούμενοι τους προτείνει να δικαστούν για τους παραποιημένους ισολογισμούς της εταιρείας.

Τι αναφέρει στην πρότασή της η εισαγγελέας

Στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο η εισαγγελέας Ελένη Μιχοπούλου αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος, με τους Γεώργιο Κουτσολιούτσο και τον CFO του Υποομίλου στην Ασία, Ι.Μ. με πρόθεση, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, στην οποία ενταχθήκαν οι ίδιοι ως μέλη και εν συνεχεία οι Αικατερίνη Κουτσολιούτσου, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, αλλά και άγνωστοι μέχρις στιγμής υπάλληλοι και στελέχη του Ομίλου Folli Follie, υποτάσσοντας τη βούλησής τους έκαστος σε αυτήν, ως μέλη της, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας, στο πλαίσιο της συμφωνηθείσας εγκληματικής τους δράσης, βάσει οργανωμένου σχεδίου που προέβλεπε ιεραρχική διάρθρωση και διακριτούς ρόλους, επιδιώκοντας την κατ’ εξακολούθηση τέλεση κακουργηματικής πλαστογραφίας και απάτης υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με το ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ)».

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα συνεδριάσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα κρίνει για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων σε δίκη για το πολύκροτο σκάνδαλο της Folli Follie.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ