Πέμπτη 13/5/2021

Βόμβες Κοντονή στον Άρειο Πάγο: Τεράστια η ζημιά από το σκάνδαλο Novartis!

«Υπαρκτό σκάνδαλο – Συντελέστηκε κατά τη διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ»

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής καταθέτει σήμερα στην αρεοπαγίτη ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου στο πλαίσιο της έρευνας για τις τυχόν παρεμβάσεις του αναπληρωτή του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης Novartis. Καταρρίπτοντας έτσι το μύθευμα περί σκευωρίας που κάποιοι με ύποπτα κίνητρα καλλιέργησαν.

Προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης Σαμαρά και την τεράστια ζημία που υπέστη το Δημόσιο από την φαρμακοβιομηχανία.
«Ό,τι έχω πει μέχρι σήμερα, κυρίως στη Βουλή και σε δημόσιες τοποθετήσεις ισχύει. Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, συντελέστηκε κατά την διακυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και επέφερε τεράστια ζημιά στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσω της παράνομης συνταγογράφησης και της τιμολόγησης εκτοξεύθηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε δυσθεώρητα, αδικαιολόγητα και πρωτοφανή ύψη. Το τι έγινε κατά τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι αντικείμενο δικαστικής έρευνας. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις.
Όπου υπάρχουν σκιές πρέπει να πέσει φως και αν υπήρξαν εξωθεσμικά παράκεντρα θα πρέπει ν´ αποκαλυφθούν» δήλωσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης.
Η έρευνα διενεργείται από την κυρία Αλεβιζοπούλου, μετά την άσκηση διώξεων σε βάρος του Δ. Παπαγγελόπουλου από τη Βουλή.
Στην ανακρίτρια έχουν ήδη καταθέσει οι Αντώνης Σαμαράς, Παναγιώτης  Πικραμμένος, Ευάγγελος Βενιζέλος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος Γιάννης Στουρνάρας, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Κουτρουμάνος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής ο οποίος ήταν επόπτης της Εισαγγελίας Διαφθοράς που διενεργούσε την έρευνα για τη Novartis, η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου, η πρώην εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη και η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ