Τρίτη 18/5/2021

Να δικαστεί η βιτριολίστρια για απόπειρα δολοφονίας προτείνει ο εισαγγελέας

Καταπέλτης ο εισαγγελέας! Επικαλείται σημαντικά στοιχεία των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας προτείνει ο εισαγγελέας για την 36χρονη Έφη η οποία επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου τον Μάϊο του 2020.

Η πρόταση του εισαγγελέα Γιώργου Νούλη ήρθε λίγο αφότου η κατηγορούμενη βιτριολίστρια έδωσε συμπληρωματική απολογία. Ζητώντας συγγνώμη από την Ιωάννα της οποίας κατέστρεψε τη ζωή, η Έφη δεν αποδέχτηκε ενώπιων της ανακρίτριας της κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε ότι αυτή η ποσότητα που έριξε στο πρόσωπο και το σώμα της Ιωάννας, μπορούσε να την σκοτώσει.

Ιωάννα

Από πλευράς του, ο εισαγγελέας προτείνει η 36χρονη να καθίσει στο σκαμνί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικαλούμενος τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί από το σπίτι της, αλλά και την ίδια την ποσότητα της καυστικής απαγορευμένης ουσίας.

Κατά την απολογία της, η 36χρονη δήλωσε ότι δεν είχε πρόθεση να τη σκοτώσει: «Με την κίνησή μου αυτή δεν ήθελα να την σκοτώσω. Δεν στόχευσα ποτέ να τη σκοτώσω αλλά να την πονέσω και να την τραυματίσω. Απλώς ποτέ δεν φαντάστηκα ότι η απερίσκεπτη μου αυτή η ενέργεια θα προξενούσε σε τέτοια έκταση ζημιά και ένα μεγάλο Γολγοθά που θα διανύει και θα διανύσει σε βάθος χρόνου. Μακάρι να γύριζα το χρόνο πίσω, να μην είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά σε κανέναν. Λυπάμαι πολύ για το αποτέλεσμα αυτό. Για αυτό αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη αυτής της πράξης θα τιμωρηθώ και καλώς θα τιμωρηθώ».

Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι αρχές έχουν στοιχεία στη διάθεσή τους, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά, όπως για παράδειγμα, οι αναζητήσεις που έκανε στο διαδίκτυο, ψάζνοντας μεταξύ άλλων, πώς θα προκαλέσει ανακοπή καρδιάς αλλά και πώς θα κάνει ένεση με αέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ