Σάββατο 24/7/2021

Απολογείται για τις φρεγάτες ο υπουργός του Σημίτη, Γιάννος Παπαντωνίου

Συμπληρωματική απολογία του Παπαντωνίου για τις φρεγάτες

Απολογούνται σήμερα συμπληρωματικά ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου για την υπόθεση των φρεγατών και το “δώρο” των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση είχε ερευνηθεί από την ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών τον Απρίλιο του 2020 που είχε ζητήσει να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση για το “ξέπλυμα” 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ) από την γαλλική κατασκευαστική εταιρεία “THALES NEDERLAND B.V.” ώστε να υπογράψει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού το 2003.
Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο έκρινε πως στο κατηγορητήριο δεν περιγραφόταν με σαφή τρόπο το αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το «ξέπλυμα».
Η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία, προσδιόρισε την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα κι όχι την απιστία, όπως είχε αρχικά ασκηθεί δίωξη στον Γιάννο Παπαντωνίου.
Ο πρώην υπουργός και η σύζυγος του θα απολογηθούν συμπληρωματικά για τη νομιμοποίηση παράνομου περιουσιακού οφέλους ύψους τουλάχιστον 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων, από τα συνολικά 4.608.773, 02 ελβετικά φράγκα με τα οποία φέρεται να δωροδοκήθηκε προκειμένου να προωθήσει τη σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών με την γαλλική εταιρία.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ