Στα… «μαλακά» η Πόλα Ρούπα για τη βόμβα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Καταδικάστηκε σε 6 έτη κάθειρξη αντί των ισοβίων της πρωτόδικης απόφασης

Must Read

Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε σήμερα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου 2014.

Η δίκη πραγματοποιήθηκε για λόγους ασφαλείας στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

Η βομβιστική επίθεση είχε γίνει από το σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη και η Πόλα Ρούπα καταδικάστηκε ως ηθικός αυτουργός. Όμως οι δικαστές με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα της Έδρας, απέρριψαν τη σε βάρος της κατηγορία της διεύθυνσης ένοπλης οργάνωσης ή της προμήθειας των εκρηκτικών.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας δεν προέκυψε ότι από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα και γραφεία στην οδό Πανεπιστημίου, αν και είχαν αναφερθεί εγγράφως από την Αστυνομία.

Πρωτόδικα η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για σειρά κατηγοριών, όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This