Υπόθεση «Noor1»: Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υλοποιεί απόφαση του Αρείου Πάγου για μετάθεση του Ανακριτή Διαφθοράς

Γιατί πολιτικοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν «παγώσει» τη μετάθεση του κυρίου Πετρόπουλου;

Must Read

Ποικίλα ερωτήματα ανακύπτουν από την παραμονή του προέδρου Πρωτοδικών Ιωάννη Πετρόπουλου στα δικαστήρια του Πειραιά, αν και εκκρεμεί εδώ και μήνες η μετάθεση του στην Αθήνα.

Ο κ. Πετρόπουλος χειρίστηκε ως Ανακριτής Διαφθοράς Πειραιά δικογραφία που αφορά την εμπλοκή του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στη μεταφορά 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor1» τον Ιούνιο του 2014.

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έχει κάνει δεκτό το αίτημα του κ. Πετρόπουλου για τη μετάθεση του στο Πρωτοδικείο της Αθήνας από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τότε είχε δοθεί ρητή εντολή πως θα υλοποιηθεί η μετάθεση μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά τους αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες των 2,1 τόνων ηρωίνης.

Η ανάκριση ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο κ. Πετρόπουλος αποφάσισε να κλείσει τη δικογραφία με «τυπικές κλήσεις» για τον Βαγγέλη Μαρινάκη και συνεργάτες του οι οποίοι είχαν δώσει δέκα εμβάσματα συνολικού ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ στην εταιρεία του Ευθύμιου Γιαννουσάκη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 18 έτη κάθειρξη για τη μεταφορά του φορτίου του «λευκού θανάτου» με το «Noor1».

Αντίθετα έκρινε πως θα πρέπει να παραπεμφθούν οι Τούρκοι φερόμενοι ως μεγαλέμποροι ναρκωτικών Σερίφ Ζιντάστι και Φαρντίν Ριγκαμπάντι. Μάλιστα ο Ριγκαμπάντι εκδόθηκε στην Ελλάδα από την Αγγλία και προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορίνθου μετά την απολογία του στον Ανακριτή Διαφθοράς.

Αν και ολοκληρώθηκε η ανάκριση, ο κ. Πετρόπουλος δεν μετατέθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας όπως αποφάσισε ο Άρειος Πάγος. Για άγνωστο λόγο δεν έχει υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εύλογα απορίες και ερωτήματα για την σκοπιμότητα.

Γιατί πολιτικοί ή υπηρεσιακοί παράγοντες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης έχουν «παγώσει» τη μετάθεση του κυρίου Πετρόπουλου;

Από τη στιγμή που περαίωσε την ανάκριση μπορεί να μετατεθεί με βάση την σχετική απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου.

Μήπως κάποιοι κρατάνε τον κ. Πετρόπουλο στον Πειραιά μέχρι να σιγουρευτούν πως η υπόθεση Μαρινάκη θα πάει στο αρχείο;

Βλέπετε η δικογραφία που αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του, έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου ο οποίος θα κρίνει αν η δικογραφία θα πάει στο αρχείο ή αν θα ζητήσει περαιτέρω ανάκριση.

Αν ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός κρίνει πως πρέπει να γίνει περαιτέρω ανάκριση, τότε την υπόθεση θα αναλάβει εκ νέου ο Ανακριτής Διαφθοράς Ιωάννης Πετρόπουλος ο οποίος με ένα πόρισμα 50 σελίδων έχει ήδη εκπεφρασμένη άποψη πως δεν υπάρχει εμπλοκή του εφοπλιστή και των άλλων κατηγορούμενων, αιτιολογώντας τις «τυπικές κλήσεις».

Αν η υπόθεση επιστραφεί στον ίδιο ανακριτή, θα είναι σαν ο κ. Πετρόπουλος να πρέπει να αμφισβητήσει τον εαυτό του και τις μέχρι τώρα ανακριτικές του πράξεις, εφόσον θα πρέπει να κρίνει τα στοιχεία της ίδιας δικογραφίας που λίγους μήνες νωρίτερα έκρινε πως δεν τίθεται ζήτημα αξιόποινων πράξεων…

Μήπως αυτοί που κρατούν τον κ.. Πετρόπουλο στον Πειραιά, επιδιώκουν να χειριστεί ο ίδιος την υπόθεση και όχι άλλος ανακριτής, αν την επιστρέψει ο Εισαγγελέας Εφετών για περαιτέρω ανάκριση;

Ίδωμεν…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This