Στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος του γηροκομείου στα Χανιά

Ζήτησε να εξεταστούν 50 μάρτυρες και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας

Must Read

Υπόμνημα κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο δικηγόρος του γηροκομείου στα Χανιά που έχει βρεθεί στο στόχαστρο δικαστικής έρευνας λόγω των δεκάδων θανάτων ηλικιωμένων μέσα σε ένα χρόνο.

Ο νομικός παραστάτης Νίκος Ρουσσόπουλος ζητά στην αναφορά του να καταθέσουν 50 μάρτυρες της επιλογής του γηροκομείου, αλλά και να τηρηθεί η μυστικότητα της προανάκρισης και να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας. Πρόκειται για 50 συγγενείς νοσηλευομένων και φιλοξενουμένων στον οίκο ευγηρίας, οι οποίοι βεβαιώνουν τις καλές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Όπως είπε, περιλαμβάνονται και συγγενείς ηλικιωμένων που έχουν πεθάνει. «Βεβαίως, οι περισσότεροι είναι συγγενείς ηλικιωμένων που έχουν αποβιώσει, όπως έχω υποβάλει και το αίτημα στον αξιότιμο κύριο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που προΐσταται όλης της έρευνας, ούτως ώστε να καλέσει από τους 1.100 περίπου που είχαν φιλοξενηθεί και φιλοξενούνται και σήμερα στη μονάδα όποιον από αυτούς θέλει. (…) Δεν μπορεί πέντε άνθρωποι να σπιλώνουν τη φήμη όταν στο ίδιο συμβάν ήταν παρόντες άλλοι 1.095 και να μένουν στη σιωπή» δήλωσε ο δικηγόρος του γηροκομείου.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες πολιτών ότι αναγκάστηκαν να πάρουν τους δικούς τους ανθρώπους από το γηροκομείο, ο κ. Ρουσσόπουλος ανέφερε: «Αυτό θα φανεί, θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο το πιστεύω απόλυτα ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορεί επί 12 χρόνια να μην υπάρχει τίποτα και ξαφνικά να υπήρξε αυτός ο ορυμαγδός. Σίγουρα η ελληνική δικαιοσύνη θα πράξει το καθήκον της όπως το πράττει πάντα και θα καλέσει αυτούς τους 53 ανθρώπους. Δεν μπορώ να ακούω ιστορίες ότι εκεί έβγαζαν τις χρυσές μασέλες, ότι τους ψέκαζαν με αεροζόλ και αυτό που άκουσα τελευταία, ότι «εγώ έβλεπα τον πατέρα μου να τον κακοποιούν και καθόμουν και τον έβλεπα». Αυτά τα πράγματα δεν στέκουν στην κοινή λογική».

Ερωτηθείς για τους δεκάδες θανάτους ηλικιωμένων, ο κ. Ρουσσόπουλος ανέφερε πως δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία. «Εγώ το μόνο που γνωρίζω είναι ότι υπάρχουν 24 ληξιαρχικές πράξεις θανάτων που έχουν δοθεί από το Δήμο Χανίων. Όλα τα υπόλοιπα νούμερα δεν τα γνωρίζω. Γι’ αυτό θεωρώ ότι μετά το Πάσχα που θα ξεκινήσει η εξέταση της δικής μας πλευράς, θα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα. Αλλά γι’ αυτό που είμαι σίγουρος και έχω την πληροφόρηση είναι ότι τηρούνταν όλες οι διαδικασίες γιατί υπήρχαν και υλικό από κάμερες που έχει κατασχεθεί, υπάρχουν επικοινωνίες, υπάρχουν τα πάντα και ζητάμε και την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών να δούμε ποιος και τι απειλούσε και ποιος και τι εκβίαζε» δήλωσε ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This