Δευτέρα 14/6/2021

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του «Ινδιάνου», που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού

Δεν πείστηκε η ανακρίτρια και περιμένει τα νέα στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης

Η ανακρίτρια απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του αποκαλούμενου «Ινδιάνου», που προφυλακίστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικού στα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Νέα Σμύρνη.

Επεσήμανε ότι δεν ταυτοποιούνται οι εικονιζόμενοι στα βίντεο που υπάρχουν και ανέφερε ότι: «Ακόμη και στην περίπτωση που πράγματι το άτομο που εμφαίνεται να εισέρχεται στις 18.20 στο πάρκο της Ελευσίνας ταυτίζεται με τον κατηγορούμενο, δεν διακριβώθηκε ο χρόνος και το σημείο αναχώρησης του από το πάρκο. Ως εκ τούτου η παραδοχή ότι ο κατηγορούμενος αφίχθη στο εν λόγω πάρκο στις 18.20 (ώρα καταγραφικού) άλλως 18:14 (πραγματική ώρα) ενόψει του ότι δεν εξηγήθηκε για ποιο λόγο δεν καταγράφηκε και η έξοδος αυτού από το πάρκο και το σημείο εξόδου, δεν αποκλείει την ακόλουθη μετάβαση του στην περιοχή της Νέας Σμύρνης δεδομένου ότι το επίδικο περάστε περιστατικό έλαβε χώρα στις 19:20 και η απόσταση με όχημα από την Ελευσίνα προς την Αθήνα (σε ώρα μη αιχμής) υπολογίζεται στα 20 λεπτά». 

Η ανακρίτρια αναμένει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων βιολογικού υλικού DNA, βιντεοληπτικό υλικό από τα καταστήματα της περιοχής, αλλά και δακτυλικά αποτυπώματα, στοιχεία που θα φανούν χρήσιμα για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Αντίθετη άποψη είχε ο εισαγγελέας που τάχθηκε υπέρ της αποφυλάκισης, τονίζοντας ότι από το αποδεικτικό υλικό δεν προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του κατηγορουμένου: «…η εμπλοκή του στηρίζεται κυρίως στις ένορκες καταθέσεις του Γ.Α., εν διαστάσει συζύγου της αδελφής του κατηγορουμένου…. Σημειωτέον, ότι τόσο ο κατηγορούμενος όσο και η αδερφή του ισχυρίστηκαν ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας επισκεπτόταν συχνά το σπίτι τους, παρά την άρνηση τους, δημιουργώντας επεισόδια και απειλώντας τους, επιρρίπτοντας ευθύνες αποκλειστικά στον κατηγορούμενο για την απομάκρυνση του από την οικία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ