Παρασκευή 18/6/2021

Δεν έγινε η δίκη της μητέρας του μαθητή που αρνήθηκε να κάνει ο γιος της self test (video)

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η δίκη αποσύρθηκε και θα γίνει κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο

H μητέρα του μαθητή που αρνήθηκε να κάνει ο γιος της αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματα του στο Λύκειο του Ευόσμου, βρέθηκε το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, ωστόσο η δίκη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα δεν έγινε.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, η δίκη αποσύρθηκε και θα γίνει κάποια στιγμή αργότερα, ίσως και τον επόμενο χρόνο.

Η 49χρονη πάντως δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο γιος της είναι υγιής (και ότι αυτή ήταν η δήλωση που είχε όταν πήγε στο σχολείο και όχι ότι έχει κάνει self test) και πως η ίδια δεν είναι αρνήτρια του κορωνοϊού, αλλά δε θέλει να προβεί ο γιος της σε ιατρικές πράξεις που δεν ορίζει το Σύνταγμα.

Το ίδιο υποστηρίζει και κόσμος που βρέθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στην επιλογή της μητέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας με κατηγορίες για «διέγερση σε ανυπακοή» (επειδή είχε αναρτημένο «εμπρηστικό» κατά τις Αρχές κείμενο στη σελίδα της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης), ενώ η άρνηση της είχε προκαλέσει αναστάτωση στο σχολείο του Ευόσμου, όπου φοιτά ο γιος της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ