Δευτέρα 21/6/2021

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε πρόστιμο σε νοσηλεύτρια που προσλήφθηκε με πλαστό πτυχίο

Η νοσηλεύτρια είχε προσληφθεί σε νοσοκομείο παραποιώντας το βαθμό του πτυχίου της

Νοσηλεύτρια που είχε προσληφθεί με πλαστό πτυχίο, δικαιώθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία ακύρωσε πρόστιμο που της είχε καταλογιστεί από το δημόσιο νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Η νοσηλεύτρια είχε προσληφθεί σε νοσοκομείο παραποιώντας το βαθμό του πτυχίου της και εργαζόταν επί σειρά ετών. Είχε αλλοιώσει το βαθμό του πτυχίου από 14,33 σε 20, δηλαδή «άριστα» με αποτέλεσμα να επιτύχει την πρόσληψη της σε δημόσιο νοσοκομείο.

Όταν διαπιστώθηκε η λαθροχειρία το 2013, ανακλήθηκε ο διορισμός της με απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου και της καταλογίστηκε το ποσό των 179.014 ευρώ που αναλογεί στους μισθούς που είχε εισπράξει καθ’ όλο το διάστημα που εργάσθηκε στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα προσέφυγε στο Ι Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο εξέδωσε την υπ. Αριθμ. 39/2019 απόφαση με την οποία μειώθηκε το ποσό του καταλογισμού από 179.014 ευρώ σε 50.000 ευρώ.

Το δημοσιονομικό δικαστήριο έλαβε υπόψη πως η νοσηλεύτρια όλα αυτά τα χρόνια «εκτέλεσε τα καθήκοντα της θέσης της με συνέπεια και επάρκεια κατά τη διάρκεια του εργασιακού της βίου σύμφωνα με τις οικείες εκθέσεις αξιολόγησης και ότι το νοσοκομείο επωφελήθηκε των υπηρεσιών της».

Ακολούθησε αναίρεση κατά της απόφασης την οποία εξέτασε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία ακύρωσε την καταλογιστική πράξη του νοσοκομείου σε βάρος της νοσηλεύτριας, μηδενίζοντας ουσιαστικά το ποσό που όφειλε να επιστρέψει.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ