Πέμπτη 24/6/2021

Τον πυροβόλησαν, τον συκοφάντησαν, τον φυλάκισαν επειδή υπεράσπισε το δημόσιο χρήμα!

Εισαγγελέας: Απαλλαγή του Γιώργου Αντωνόπουλου για την “μαφία των φυλακών”

Την απαλλαγή των δικηγόρων Γιώργου Αντωνόπουλου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου και Θεόδωρου Παναγόπουλου από το αδίκημα της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης σε βάρος του Αριστείδη Φλώρου, προτείνει ο Εισαγγελέας στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για την πολύκροτη υπόθεση της «μαφίας των φυλακών».

Η υπόθεση είχε έρθει στο φως το 2019 από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ακολούθησε η δικαστική της διερεύνηση της από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι κατηγορούμενοι φέρονταν να είχαν ζητήσει χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο και τον μετέπειτα δολοφονημένο συνήγορό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου για να παραιτηθεί από πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον επιχειρηματία που πρωταγωνίστησε στο σκάνδαλο της Energa.

Στην πρόταση του ο Εισαγγελέας προτείνει την απαλλαγή των δικηγόρων, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εις βάρος τους.
«Ο ισχυρισμός περί απαίτησης υψηλού χρηματικού ποσού από την πλευρά Αντωνόπουλου, πλην των 200.000 ευρώ από τον Αλ. Λυκουρέζο ως δικηγορική αμοιβή, κατά την κρίση μας δεν προέκυψε», αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός.
«Ουδέποτε μέχρι τότε, ήτοι 30.6.2017, ο κατηγορούμενος Γιώργος Αντωνόπουλος αξίωσε, είτε μόνος είτε μέσω των συγκατηγορουμένων δικηγόρων του ούτε μέσω τρίτων εγκλείστων κακοποιών, οποιοδήποτε ποσό από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ως πολιτικώς ενάγων στη μεταξύ τους δίκη», συμπληρώνει.
Ως προς τον Αλβανό κρατούμενο Κλοντιάν Λεκοτσάι που φέρεται ως ο αρχηγός της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», ο εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή του για τη δολοφονία του συγκρατούμενου του και συνεργού του Άρμπερ Μπάκο.
Αντίθετα προτείνει την απαλλαγή του για τη δολοφονία του Τούσα Μπαρντίλ, που είχε βρεθεί στραγγαλισμένος στο κελί του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ