Στοιχεία-σοκ για τη δράση του ψευτογιατρού Dr Kontos

Πώς εξαπάτησε τους γονείς 16χρονου με καρκίνο να διακόψουν την ακολουθούμενη θεραπεία

Must Read

Ο απατεώνας φερόμενος ως ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NSA και άλλοτε και βοτανολόγος, είχε… μάστερ στην εξαπάτηση καρκινοπαθών με αποτέλεσμα 12 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ένα ανήλικο παιδί να χάσουν τη ζωή τους ακολουθώντας τα… μαντζούνια του.

Αυτό προκύπτει από την πρόταση 300 σελίδων της Εισαγγελέως Αγγελικής Κουρινιώτη προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την οποία προτείνει την παραπομπή σε δίκη του αυτοαποκαλούμενου Dr Kontos και 16 συνεργών του μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτής γιατρός στο επάγγελμα και μία μοναχή, για 12 περιπτώσεις θανάτων καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση παιδιού με καρκίνο που έχασε τη ζωή του το 2017 σε ηλικία 16 ετών.

Ο 47χρονος ψευτογιατρός πρότεινε στους γονείς του παιδιού να διακόψουν την ακολουθούμενη ως τότε θεραπεία, ζητώντας τους «να ακολουθήσουν, ως αποτελεσματικότερη και καταλληλότερη τη θεραπεία που τους σύστησε, αποτελούμενη από δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα, ενέσιμά και μη, τα οποία παρασκευάζονταν στην Ελβετία από σπάνιες και δυσεύρετες πρώτες ύλες, θεραπευτικά αποστάγματα, υγρά εμπεριέχοντα δραστικά συστατικά της κάνναβης και φαρμακευτικά βότανα».

Το παιδί υποβλήθηκε σε τέτοια διατροφή που είχε ως αποτέλεσμα την αποστέωσή του!

«Απαξίωνε σκόπιμα τις γνωματεύσεις και ερμηνείες των άλλων γιατρών, καθώς και τα ευρήματα επί των μαγνητικών και η λοιπόν ιατρικών εξετάσεων», τονίζει η εισαγγελέας.

Σε άλλο ασθενή ο ψευτογιατρός Dr Kontos είχε προτείνει θεραπεία με έλαια και βότανα από το Άγιο Όρος. Όπως αναφέρει η εισαγγελέας, επρόκειτο για «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες του».

Ως προς την εμπλοκή των 16 συνεργών του, η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνει πως συνέδραμαν την έκνομη δράση του 47χρονου, δηλώνοντας ότι «ο κατηγορούμενος είναι πράγματι γιατρός και δη συνεργάτης κλινικής στον οποίο παραχωρούσαν για την διευκόλυνση του επιστημονικού έργου του ειδικό χώρο γραφείου για να δέχεται τους ασθενείς του και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό, δημιουργώντας στα θύματά του την εσφαλμένη πεποίθησή περί της ιατρικής ιδιότητας του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This