Αθώος λόγω αμφιβολιών ο χειριστής σκάφους που διαμέλισε Ρωσίδα κολυμβήτρια στην Ρόδο!

Must Read

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε, χθες, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο 48χρονος Ελβετός χειριστής σκάφους, που την 1η Αυγούστου του 2015, είχε παρασύρει και διαμελίσει με το ταχύπλοο την 37χρονη Ρωσίδα Svetlana Bezrodnykh, στην Ρόδο.

Ο 48χρονος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Το περιστατικό που είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο είχε σημειωθεί στην περιοχή του Τραουνού Αφάντου.

Σύμφωνα με το τοπικό σάιτ dimokratiki.gr, στις 23:15 ώρα την 1η Αυγούστου, το Λιμενικό ενημερώθηκε από έναν ημεδαπό, κάτοικο Ρόδου, ότι ενώ έκανε σκί (wakeboard) στην περιοχή, το σκάφος που τον έλκυε, προσέκρουσε περί ώραν 20.30 σε άγνωστο αντικείμενο.

Στο σκάφος, ονόματι «Panther», που κυβερνούσε ο 48χρονος Ελβετός, ο οποίος εργάζεται ως εκπαιδευτής ιστιοσανίδας με νόμιμη άδεια και το κατέχει ως ιδιώτης, επέβαιναν ακόμη 5 άτομα. Μετά την πρόσκρουση διενήργησαν έρευνα με μάσκες στη θαλάσσια περιοχή για να διαπιστώσουν, που είχε προσκρούσει, αλλά δεν βρήκαν τίποτε, με αποτέλεσμα να θεωρούν ότι είχαν χτυπήσει μεγάλο ψάρι ή κούτσουρο. Ο σκιέρ επέλεξε να ενημερώσει το Λιμενικό, ενώ ο Ελβετός και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες στο σκάφος παρέμειναν στην παραλία, εορτάζοντας την εθνική εορτή της Ελβετίας. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 2ας Αυγούστου 2015 οι έρευνες συνεχίστηκαν από σκάφος του Λιμενικού και περί ώραν 08.30 εντοπίστηκε και περισυνελέγη η σορός της 37χρονης, διαμελισμένη. Η προπέλα του σκάφους την είχε κομματιάσει στην αριστερή πλευρά του σώματός της. Την 14:00 ώρα της ίδιας ημέρας ο 48χρονος προσήχθη από τους λιμενικούς προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες θανάτου της 37χρονης και συνελήφθη με εντολή της Εισαγγελέως Υπηρεσίας. Η άτυχη 37χρονη συνήθιζε να κολυμπά τις βραδινές ώρες, όπως κατέθεσε ο Ροδίτης, με καταγωγή από τις Φάνες, σύντροφός της. Στην δίκη ο 48χρονος εξέφρασε την λύπη του για το μοιραίο δυστύχημα.

αστυνομία

Κατέθεσε συγκεκριμένα ότι εκείνη την ημέρα έλκυε wakeboard στη θαλάσσια περιοχή του Τραουνού στ’ Αφάντου και όπως υποστηρίζει, βρισκόταν σε απόσταση 500 μέτρων περίπου από την ακτογραμμή. Στην τελευταία στροφή που έκανε κατά τη διενέργεια του θαλάσσιου σπόρ αισθάνθηκε, όπως είπε, κάποιο τράνταγμα στο σκάφος. Σταμάτησε αμέσως και ξεκίνησε ο ίδιος και οι επιβαίνοντες να ψάχνουν γύρω από το σκάφος με φώτα. Έψαξαν με μάσκες και κάτω από το σκάφος μαζί με τον ημεδαπό που έκανε wakeboard αλλά και με ακόμη έναν επιβαίνοντα. Υποστήριξε ότι έψαξαν αρχικά κάτω από το σκάφος και έπειτα στη γύρω περιοχή σε ακτίνα 30 μέτρων. Όπως είπε η θάλασσα ήταν πολύ βρώμικη, είχε κουτιά, κομμάτια από ξύλα και πίστεψαν ότι ακούμπησαν κάποιο ξύλο ή κάποιο ψάρι και αποφάσισαν να γυρίσουν στην ακτή. Ξεκαθάρισε ότι δεν είδαν αίμα ή κάποιο άλλο στοιχείο, που θα τους δημιουργούσε υποψίες για ατύχημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This