Δευτέρα 14/6/2021

Για σκευωρία μιλάει και ο Γιάννος Παπαντωνίου!

Απολογήθηκε ο Παπαντωνίου για το “ξέπλυμα” μέσω πώλησης σπιτιού στη Σύρο

Για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ως προς τις συνθήκες πώλησης του ακινήτου του στη Σύρο, το 2016, απολογήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο Γιάννος Παπαντωνίου απέδωσε την κατηγορία σε κατασκευή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προκαλεί πραγματικά εντύπωση πως όλοι όσοι κατηγορούνται ότι ζημίωσαν το δημόσιο, τον ελληνικό λαό δηλαδή, έχουν εισάγει στον δημόσιο βίο την έννοια της «σκευωρίας». Βρε μήπως και είμαστε πλούσιοι οι Έλληνες και δεν το έχουμε καταλάβει;

Μετά την απολογία αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, δίχως περιοριστικούς όρους.

Αμέσως μετά την απολογία του έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η δίωξη για την οποία απολογηθήκαμε σήμερα, χωρίς να επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος, είναι – όπως την έχει χαρακτηρίσει ο δικηγόρος μας κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος – «νομικά ανυπόστατη». Εντάσσεται, όπως και η άλλη δίωξη σε βάρος μου – για τις φρεγάτες -, στο σχέδιο πολιτικής και ηθικής εξόντωσης αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ που είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα κυβέρνηση, ώστε να διευκολυνθεί η εδραίωσή της στην εξουσία.
Με εντολές της τότε κυβέρνησης, επιχειρήθηκε κατάλυση του κράτους δικαίου. Ασκήθηκαν διώξεις σε δημόσια πρόσωπα με ανύπαρκτα ή κατασκευασμένα στοιχεία. Υιοθετήθηκαν μέθοδοι που βρίσκονται πολύ μακριά από το πλαίσιο λειτουργίας της δικαιοσύνης. Εκβιάστηκαν συγγενικά πρόσωπα για να «καταδώσουν» ψευδώς τα κατηγορούμενα δημόσια πρόσωπα. Παραποιήθηκαν στοιχεία στη διάρκεια ανακριτικών διαδικασιών. Διατάχθηκαν προφυλακίσεις με κατάφωρη παραβίαση όσων ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι για την εφαρμογή αυτού του εξαιρετικού μέτρου.
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Σήμερα, υπάρχει αντιστροφή ρόλων: Οι κατηγορούμενοι καθίστανται αθώοι και οι υπεύθυνοι για την εκτέλεση του σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ υποχρεώνονται να λογοδοτήσουν.
Όμως, η πολιτικοδικαστική κακοποίηση που έχουμε υποστεί, τα τελευταία χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να εξασφαλιστεί η αυστηρή τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου, όπως συνέβη σήμερα. Ζητώ να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη δικαιοσύνη”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ