Πέμπτη 24/6/2021

Σκάνδαλο Novartis: Ο Αγγελής δεν απαντά ευθέως αν αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς εισαγγελείς

Προσπαθεί να «διασκεδάσει» τις σε βάρος του εντυπώσεις

Αν και η σε βάρος του ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος, ασκήθηκε από εισαγγελικό λειτουργό και μάλιστα με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής «βλέπει» πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

O «μάρτυρας κατηγορίας» του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, μετατράπηκε σε… κατηγορούμενο για τους δικούς του χειρισμούς και μάλιστα γιατί δεν παρέλαβε στοιχεία από τους Αμερικανούς συναδέλφους του που αφορούν τον γιο πολιτικού που εμπλέκεται στο σκάνδαλο δωροδοκιών από την φαρμακοβιομηχανία.

Ο κ. Αγγελής προσπαθεί να «διασκεδάσει» τις σε βάρος του εντυπώσεις, καθώς χάρη στη μαρτυρία του περί «Ρασπούτιν» παίχτηκε ουσιαστικά το αφήγημα της «σκευωρίας» από τη Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής, στελέχη των οποίων κατηγορήθηκαν για χρηματισμό για την υπόθεση Novartis.

Όμως τώρα η σε βάρος του δίωξη ασκήθηκε επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει ούτε Παπαγγελόπουλος, ούτε η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη τους οποίους κατηγορούσε στις καταθέσεις του.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Σπύρος Παππάς ο οποίος προήχθη πρόσφατα σε Αντεισαγγελέα Εφετών από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, απήγγειλε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Αγγελή.

Και όμως πίσω από τη σε βάρος του ποινική υπόθεση, ο Ι. Αγγελή «βλέπει» πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες.

«Δεν πρόκειται να υποκύψω στις όποιες πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες κρύπτονται πίσω από την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και πίσω από την προσπάθεια, να με απαξιώσουν ως άτομο, ως Εισαγγελικό Λειτουργό και ως βασικό μάρτυρα στην όλη υπόθεση» υποστηρίζει σε σημερινή γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Αγγελής.

Δεν λέει τίποτα για το «δια ταύτα»

Ως προς την ουσία της υπόθεσης, αν αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία σε βάρος γιου πολιτικού που εμπλέκεται στην υπόθεση Novartis, κατά τη συνάντηση που είχε ο ίδιος μαζί με τους Εισαγγελείς Διαφθοράς στη Βιέννη τον Δεκέμβριο του 2018, ο κ. Αγγελής αποφεύγει να απαντήσει ευθέως.

Διαβάστε τι αναφέρει στην γραπτή του δήλωση:

«Όσον αφορά την εναντίον μου κατηγορία, που συνίσταται στο ότι, «στην Βιέννη Αυστρίας στις 17/12/2018 όντας υπάλληλος παρέβη με πρόθεση τα καθήκοντα της υπηρεσίας μου με σκοπό να βλάψω το Κράτος», δηλώνω ότι: η όλη μου μέχρι τώρα υπηρεσιακή πορεία απέβλεπε και αποβλέπει στην προστασία του κράτους και της δικαιοσύνης, γεγονός που αποδεικνύεται περίτρανα από τον υπηρεσιακό μου φάκελο, καθώς και από την θέση που τώρα κατέχω».

Γιατί δεν απαντά με ένα «ναι» ή ένα «όχι» αν πήρε τα στοιχεία σε βάρος πολιτικού; Ρητορικό το ερώτημα…

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ