Δευτέρα 2/8/2021

Τέλος τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα! Εισπρακτική εταιρεία θα επικοινωνεί με τους δικηγόρους και όχι τους δανειολήπτες

Δέσμευση της εταιρείας doValue προς την Ολομέλεια των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Δεν θα επικοινωνεί με τους δανειολήπτες αλλά με τους δικηγόρους τους, συμφώνησε η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων doValue σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΖΥΓΑΡΙΑ

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσαν επώνυμες καταγγελίες από όλη την χώρα για αθέμιτες και προσβλητικές πρακτικές της εταιρείας προς τους πληρεξούσιους δικηγόρους οφειλετών της. Η εταιρεία δεσμεύθηκε εγγράφως με επιστολή της, ότι:

  • Θα δέχεται όλες τις νόμιμα θεωρημένες εξουσιοδοτήσεις των πληρεξουσίων δικηγόρων, έστω κι αν αυτές δεν ταυτίζονται με το από αυτήν εκπονηθέν πρότυπο. 
  •  Η επικοινωνία της εταιρείας θα γίνεται μόνο με τους πληρεξούσιους δικηγόρους των οφειλετών και όχι με τους ίδιους τους δανειολήπτες.
  • Θα δίνει προτεραιότητα στην τηλεφωνική εξυπηρέτηση των δικηγόρων και στην, κατά το δυνατόν, ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους.  
  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, θα παρακολουθείται η εφαρμογή των παραπάνω δεσμεύσεων. Επίσης, καλούνται οι δικηγόροι να ενημερώνουν τα θεσμικά όργανα του σώματος για τυχόν παρεκκλίσεις από τα ανωτέρω. Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή θα θέσει το γενικό θέμα της λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων στον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προς αποφυγή παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ