Δευτέρα 2/8/2021

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανεμβολίαστη νοσηλεύτρια που νόσησε στον Βόλο

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η περίπτωση της ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας του Κέντρου Υγείας Βόλου που βρέθηκε θετική στον ιό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος» η εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα η οποία ανατέθηκε σε πταισματοδίκη, προκειμένου να διερευνηθεί τι έχει συμβεί κι αν προέκυψε κίνδυνος για το υπόλοιπο προσωπικό, ασθενείς που προσέρχονταν στο Κέντρο Υγείας ή πολίτες που ήθελαν να εμβολιαστούν.

Η νοσηλεύτρια απασχολούνταν και στο εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στη δομή, από το οποίο περνούν καθημερινά περισσότερα από 300 άτομα. Μόλις διαπιστώθηκε ότι νοσεί, τέθηκε σε καραντίνα και επέστρεψε στο πόστο της όταν βρέθηκε αρνητική στο ιό. Οι συνάδελφοί της υποβλήθηκαν σε rapid test, παρόλο που είχαν κάνει το εμβόλιο.

 Yγειονομικές «βόμβες»

Σε υγειονομικές «βόμβες» τείνουν να μετατραπούν τα κρατητήρια στην Ξάνθη, στη Ροδόπη και την Καβάλα, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, καθώς ο συνωστισμός των κρατουμένων ξεπερνά το προβλεπόμενο όριο.

«Στα κρατητήρια των διευθύνσεών μας φυλάσσονται πολλοί ποινικοί κρατούμενοι, δικαιοδοσίας του Καταστήματος Κράτησης Κομοτηνής, καθώς η διοίκηση των φυλακών επικαλείται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν παραλαμβάνει κρατουμένους. Ωστόσο, το πρωτόκολλο που έχει οριστεί από την Πολιτεία για τις δομές κράτησης της χώρας δεν αποκλείει την είσοδο νέων κρατουμένων, αλλά αυτό πραγματοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τη στιγμή που εμείς, ως ελεγκτικά όργανα, απαιτούμε από τους πολίτες την πιστή τήρηση των μέτρων, με διαταγές άλλων αρμόδιων οργάνων, υποχρεωνόμαστε να παραβαίνουμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τους χώρους βραχείας κράτησης (αστυνομικά κρατητήρια), εκθέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζόμενων αστυνομικών, αλλά και των ατόμων που κρατούνται» αναφέρουν σε επιστολή τους προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ