Noor 1: Ο ανακριτής στην πόρτα του Μαρινάκη 

Τα επόμενα στάδια της δικαστικής έρευνας που θα  σημάνουν την κλήση του εφοπλιστή

Must Read

Μια γιγάντια κερκόπορτα προς την ουσιαστική διαλεύκανση της πιθανής εμπλοκής του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και κάποιων συνεργατών του στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor1» άνοιξε ο εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, τη στιγμή που φαινόταν πως η υπόθεση κατευθύνεται προς το αρχείο. Κι αυτή η κερκόπορτα, σε όλα τα πιθανά σενάρια, δεν είναι δυνατόν να κλείσει εύκολα.

  • Από τη Μαρία Παναγιώτου

Όπως έγινε γνωστό, πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Τσορμπατζόγλου, επέστρεψε στον ανακριτή Ιωάννη Πετρόπουλο τη δικογραφία αυτής της δεύτερης υπόθεσης, που αφορά τους πιθανούς αποστολείς, παραλήπτες και χρηματοδότες της ποσότητας των 2,1 τόνων ηρωίνης, ζητώντας συμπληρωματική ανάκριση για εννιά ανακριτικές πράξεις.

Κι αυτό ενώ ο ανακριτής, θεωρητικά, είχε ολοκληρώσει τη διαδικασία με την έκδοση τυπικών κλήσεων τόσο για τον εφοπλιστή όσο και για τους τρεις συγκατηγορουμένους του, Νικόλαο Συντυχάκη, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και Ηλία Τσακίρη, στους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και την έκδοση ενός υπομνήματος 75 σελίδων.

Από δω και πέρα το βασικό ερώτημα είναι τι πρόκειται να πράξει ο κ. Πετρόπουλος, ο οποίος από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ζητήσει τη μετάθεσή του στην Αθήνα, η οποία αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς το αίτημά του έχει γίνει δεκτό από τον Άρειο Πάγο. Τα σενάρια μπορεί να είναι μόνο δύο.

Το ένα είναι ο κ. Πετρόπουλος να ασκήσει διαφωνία, εκφράζοντας την άποψη πως ήδη έχει κάνει αυτές τις ανακριτικές πράξεις. Σε αυτήν την περίπτωση η υπόθεση θα τεθεί στην κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά. Πάντως, ο κ. Πετρόπουλος είχε υποβάλει στο πρόσφατο παρελθόν στο Συμβούλιο και αίτημα εξαίρεσής του από την υπόθεση, όμως το αίτημά του δεν έγινε δεκτό.

Η άλλη πιθανότητα είναι να συμφωνήσει ο ανακριτής με τα αιτήματα του κ. Τσορμπατζόγλου. Σε αυτήν την περίπτωση ανοίγει πλέον διάπλατα το ενδεχόμενο διεξαγωγής της κύριας ανάκρισης, το οποίο πρακτικά σημαίνει πως ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης θα υποχρεωθεί να περάσει την πόρτα του ανακριτή για να καταθέσει αυτοπροσώπως. Διαφορετικά, κινδυνεύει με έκδοση εντάλματος προκειμένου να εξαναγκαστεί να εμφανιστεί, κάτι το οποίο θα είναι καταστροφικό για τη δημόσια εικόνα του.

Αξίζει να αναφέρουμε πως, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσορμπατζόγλου ζητάει να διερευνηθούν από την Οικονομική Αστυνομία διάφορες πτυχές της υπόθεσης, όπως εάν τα χρηματικά ποσά που δόθηκαν στον Ευθύμιο Γιαννουσάκη από εταιρίες συμφερόντων του Μαρινάκη αφορούν όντως πετρελεύσεις πλοίων του, αλλά και κατά πόσο είναι σύννομες οι αποστολές χρηματικών ποσών από την εταιρία MCMP IL Maritime Capital Management Partners LLC, με έδρα το Ιλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών, προς την εταιρία G Tankers του Γιαννουσάκη.

Ζητάει ακόμη δικαστική συνδρομή από το γραφείο στην Ελλάδα της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να εξακριβωθεί εάν τα χρήματα από την εταιρία του Ιλινόις προέρχονται από μετακύλιση κεφαλαίων από την εταιρία του κατηγορούμενου Βαγγέλη Μαρινάκη με την επωνυμία Capital Ship Management Corp, στο πλαίσιο της εισόδου της επιχείρησής του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η αναφορά στη Homeland Security από τον κ. Τσορμπατζόγλου έχει τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς η «δημοκρατία» τον περασμένο Οκτώβριο είχε μεταδώσει αποκλειστικά την είδηση που είχε συλλέξει από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, πως ανώτατη υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ, η οποία αναφέρεται απευθείας στον Αμερικανό πρόεδρο, διεξαγάγει μεγάλης έκτασης επίσημη έρευνα για την εταιρία στο Ιλινόις. Το αίτημα του κ. Τσορμπατζόγλου ίσως να αποτελεί την επιβεβαίωση της συγκεκριμένης πληροφορίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This