Πέμπτη 5/8/2021

Σήμερα αποφασίζει το Υπουργικό Συμβούλιο για την ηγεσία σε Άρειο Πάγο και ΣτΕ

Θα παρουσιαστεί και το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει σήμερα την εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα σχετικά με την επιλογή των προσώπων που θα επιλεχθούν για τις θέσεις του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας και προέδρου του Αρείου Πάγου.

Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τα πρόσωπα που θα αντικαταστήσουν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Αγγελική Αλειφεροπούλου και την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σαρπ που συνταξιοδοτούνται σε λίγες ημέρες.

Μετά την ακρόαση των υποψηφίων στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, στο Υπουργικό Συμβούλιο φτάνει η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης με τρεις υποψήφιους για την προεδρία του Αρείου Πάγου και τρεις για το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο.

Για την θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου, η κυβέρνηση θα επιλέξει ανάμεσα στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και τους αρεοπαγίτες Κωστούλα Φλουρή Χαλεβίδου και Θεόδωρο Κανελλόπουλο.

Κατ’ αρχαιότητα προηγείται η κυρία Γεωργίου που έχει ακόμα δύο χρόνια υπηρεσίας μέχρι τη συνταξιοδότηση της, ενώ αν επιλεγεί ο Θ. Κανελλόπουλος, τότε θα παραμείνει στο «τιμόνι» του Αρείου Πάγου για τρία χρόνια, μέχρι τον Ιούνιο του 2024 που συνταξιοδοτείται.

Για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας επικρατέστερος υποψήφιος είναι ο νυν αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Δημήτριος Σκαλτσούνης ο οποίος έλαβε τις 20 από τις 22 ψήφους στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Οι άλλοι συνυποψήφιοι είναι η Ευαγγελία Νίκα και ο Παναγιώτης Ευστράτιου.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου θα γίνει, επίσης, παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου για τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ