Δευτέρα 26/7/2021

Αντισυνταγματική μεθόδευση στη νέα κλήρωση μελών του Δικαστικού Συμβουλίου, με φόντο το σκάνδαλο Novartis!

Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ο υπουργός Δικαιοσύνης φέρουν τεράστια ευθύνη για το δικαστικό πραξικόπημα που ακούγεται ότι είναι σε εξέλιξη

Κάθε χρόνο στις 30 Ιουνίου συνταξιοδοτούνται οι ανώτατοι εισαγγελικοί λειτουργοί που συμπληρώνουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, σύμφωνα με ρητή συνταγματική επιταγή.

Μεταξύ αυτών που συνταξιοδοτούνται φέτος στις 30 Ιουνίου είναι η Βασιλική Θεοδώρου και η Παρασκευή Καλαϊτζή, εισαγγελέας και πρόεδρος, αντίστοιχα, του δικαστικού συμβουλίου της διαδικασίας του ειδικού δικαστηρίου, το οποίο θα αποφανθεί εάν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και οι φερόμενοι ως συμμέτοχοί του θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο του ειδικού δικαστηρίου ή θα απαλλαγούν με βούλευμα.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση και οι πολιτικοί που το όνομά τους έχει εμπλακεί στην υπόθεση Novartis έχουν τεράστιο ενδιαφέρον για τη σύνθεση του Δικαστικού Συμβουλίου και τη δυνατότητα να επηρεάσουν τα μέλη του. Τρέμουν δε στο ενδεχόμενο η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη να αποφανθεί ότι η υπόθεση Novartis είναι πράγματι σκάνδαλο και όχι πολιτική σκευωρία, όπως προσπαθούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό.

Έτσι, όπως πληροφορούμαστε, σκέφτονται να καταφύγουν σε άλλη μία αντισυνταγματική ενέργεια και παράνομη μεθόδευση. Αναπληρωτές της κυρίας Θεοδώρου και της κυρίας Καλαϊτζή είχαν κληρωθεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας και ο αρεοπαγίτης Μιλτιάδης Χατζηγεωργίου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και την κοινή λογική, οι κ. Πλιώτας και Χατζηγεωργίου πρέπει να αντικαταστήσουν τις κ.κ. Θεοδώρου και Καλαϊτζή που συνταξιοδοτούνται και να γίνει κλήρωση στην Ολομέλεια της Βουλής για να επιλεγούν οι αναπληρωτές τους.

Κλήρωση με δύο μέτρα και δύο σταθμά

Φαίνεται, όμως, ότι κάποιοι δεν εμπιστεύονται τον κ. Πλιώτα, ενώ αντιθέτως εμπιστεύονται απόλυτα τον κ. Χατζηγεωργίου, ο οποίος μάλιστα είναι μεταξύ των υποψηφίων για προαγωγή στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου (σ.σ.: υπενθυμίζουμε ότι η προαγωγή σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου γίνεται από την κυβέρνηση). Κάποιος σατανικός νους στην κυβέρνηση φαίνεται ότι επινόησε την ακόλουθη αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση: να ισχύσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, κι έτσι ο κ. Πλιώτας, τον οποίον, όπως αναφέραμε, φαίνεται ότι δεν εμπιστεύεται η κυβέρνηση, να παραμείνει αναπληρωματικός και η κυρία Θεοδώρου να αντικατασταθεί με κλήρωση από άλλον εισαγγελέα, ώστε ο κ. Χατζηγεωργίου, τον οποίον εμπιστεύεται η κυβέρνηση (ή προσδοκά να τον δελεάσει με την προαγωγή του), να αντικαταστήσει την κυρία Καλαϊτζή και η κλήρωση να γίνει για τον αναπληρωτή του!

Δηλαδή, δύο κληρώσεις για την υπόθεση θα διενεργηθούν εντελώς διαφορετικά, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο κ. Πλιώτας δεν θα είναι ο εισαγγελέας του ειδικού δικαστηρίου και ο κ. Χατζηγεωργίου, αντιθέτως, θα είναι πρόεδρος. Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Τασούλας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας φέρουν τεράστια ευθύνη για το δικαστικό πραξικόπημα που ακούγεται ότι είναι σε εξέλιξη. Θα δεχτούν να συνδέσουν το όνομά τους με μια τέτοια αντισυνταγματική και παράνομη μεθόδευση; Το ίδιο ερώτημα ισχύει και για τους κ. Πλιώτα και Χατζηγεωργίου.

Μάλιστα, μετά τις τελευταίες προαγωγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο οποίος είναι επίσης μέλος του Δικαστικού Συμβουλίου, προήχθη σε πρόεδρο. Αλήθεια, θα επιχειρηθεί και για την περίπτωση του κ. Σκαλτσούνη ανάλογη μεθόδευση;

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ