Παρασκευή 30/7/2021

Καταρρέει το τσίρκο της «σκευωρίας»… Εκτός εάν ο Παπαγγελόπουλος ελέγχει και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς

Στα αζήτητα πλέον η κατάθεση της εισαγγελεώς κ. Τσατάνη

Έπειτα από την ποινική δίωξη κατά του αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή επειδή αρνήθηκε να παραλάβει λογαριασμό πολιτικού προσώπου από τις ΗΠΑ και την αποκάλυψη ότι ο σύζυγος της Ελένης Ράικου εισέπραττε εμβάσματα από την Novartis, ήρθε και τρίτο, καθοριστικό χτύπημα.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο μάλιστα, την επιβολή προστίμου συνολικού ύψους € 240.000, για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 7 παρ. 1 του ν. 3340/2005, σε δύο νομικά και ένα φυσικό πρόσωπο για συμμετοχή σε εγχείρημα χειραγώγησης στο Χ.Α της μετοχής της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας “MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD” κατά το χρονικό διάστημα από 2 04.04.2011 έως και 30.05.2011, που αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Με απλά λόγια, ο Βγενόπουλος, τον οποίο η εισαγγελέας κυρία Τσατάνη επιχείρησε να τον παρουσιάσει ως αδίκως διωκόμενο από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποδεικνύεται ότι χειραγωγούσε τις μετοχές του.
Και η απόφαση αυτή δε βγήκε επί κυβέρνησης ΣυΡιζΑ, αλλά επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλύφθηκε ότι ο σύζυγος της κυρίας Ράικου φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο κατά 1,7 εκατομμύρια €.

Το τσίρκο της δήθεν σκευωρίας κατέρρευσε πλήρως. Εκτός εάν ο Παπαγγελόπουλος είναι τόσο Ρασπούτιν, που ελέγχει τις κρατικές δομές ακόμα και επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ